"A La femme a döntéshozó, értelmiségi, véleményformáló nők magazinja. A La femme nekik és róluk szól. La femme magazin, la femme, lafemme.hu, lafemme"
« vissza nyomtatás

Alfanők és háziférjek

Gazdagok, híresek, sikeresek, mi kell még?

Persze, a boldogság. Az sem hiányzik, szemben a régi tapasztalattal és az új kutatásokkal, amelyek szerint egy nő minél közelebb van szakmája csúcsához, annál kevesebb esélye van arra, hogy rátaláljon a társra, akivel ennek örömét megoszthatja. A világ legbefolyásosabb női mellett inkább az a kérdés, hogy a férfiak bírják-e a tempót és a magaslati levegőt.

 

 

Több mint egy évtized telt el azóta, hogy David Beckham nemcsak a futball, hanem a metroszexualitás bajnokává is vált. Az új férfifajta fanyalgott a hagyományos férfiszerepek láttán, és jobban érezte magát, ha agyonsikált külsejével, nőies vonásaival büszkélkedhetett. Úgy gondolhatnánk, hogy a jövedelem- és hírnévkülönbség nem lehet akadály egy olyan társadalomban, ahol a férfiak farmerje testhez feszülőbb, mint a miénk. De a gazdasági, politikai hatalommal bíró nők okoznak némi zavart még 2011-ben is.

 

A világ 100 legbefolyásosabb nőjét számba vevő Forbes-lista felsorolta a szereplők családi állapotát, gyermekeik számát. Talán azért, mert például Ellen DeGeneres show-műsorvezető és melegjogi aktivista esetében különösen fontos kérdés a házasság, a melegek házassághoz való joga, hiszen ezekért áll ki? A leggazdagabb férfiak Forbes-listájából ugyan megtudhatjuk, hányan fognak osztozni milliárdos örökségeken, de lényegtelen adatnak tűnik az, hogy van-e családjuk. Hm.

 

Barack Obamáról nem kell feljegyezni, hogy nős, kétgyermekes apa. De Hillary Clintonról már igen, hogy „két háborúval, az izraeli-palesztin konfliktussal, Amerika külföldi imidzsével, Irán, Észak-Korea és férje megregulázásával foglalatoskodik”. Tessék?

Miközben a Forbes ünnepli a nők sikereit, arra emlékeztet, hogy a legbefolyásosabb, leghatalmasabb nők teljesítményébe, eredményeibe az is beleszámít, milyenek a mutatóik a Házasság Zrt.-ben.

 

Írásunk folytatása a La femme Az 50 legbefolyásosabb nő című különszámában olvasható!