"Több mint félszáz fiatal divattervező pályázott az Emirates „Télből a nyárba” mottót viselő versenyén."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Divattervezők versenye

Több mint félszáz fiatal divattervező pályázott az Emirates „Télből a nyárba” mottót viselő versenyén.

A tavasszal indult pályázat során olyan, hat női ruhadarabból álló kapszulakollekció megtervezése volt a feladat, melyet bármelyik nő szívesen viselne, amikor a szürke magyar télből egy napsütéses helyszínre utazik. A kollekcióban olyan szettnek is szerepelnie kellett, amely hosszabb repülőúton is kényelmes viseletet biztosít. A divattervező versenyt olyan elismert iparművészeti intézmények is támogatták, mint a Budapesti Metropolitan Egyetem, a Mod'Art International Hungary, a Budapesti Divatiskola és a KREA Kortárs Művészeti Iskola.

 

Összesen 54 pályamű érkezett, és azok magas szakmai színvonala még a zsűritagokat is meglepte. A bírálók két pályázatot ítéltek a legjobbnak, és a végső szót a Fifty pairs of Shoes blog szavazói mondták ki a Facebookon.

 

A győztes végül Szalma Lili „Tiéd a világ, hogy felfedezd” (The world is yours to explore) mottót viselő utazó gardróbja lett. Lili 23 éves, 2017-ben az ELTE kommunikáció és média szakirányán diplomázott, grafikusként pedig idén ősszel szerez majd végzettségét. Jelenleg marketinggel foglalkozik, de szenvedélye az illusztráció: nem is csoda, hogy a „télből a nyárba” mottóval meghirdetett Emirates-pályázat is megragadta a fantáziáját.

 

Imádok utazni, szeretem a divatot, így minden egyes úticél során pontosan megtervezem, hogy mikor, mit, mivel fogok viselni. A pályázatra készített kapszula kollekció koncepciója az volt, hogy egy különlegesebb színvilágú, ugyanakkor alapdarabokból álló kollekció szülessen, amiben mindenki magabiztosan, csinosan, ugyanakkor maximális kényelemben vághat neki egy utazásnak…” – nyilatkozta Szalma Lili.

 

A győztes rövidesen Dubajba utazhat az Emirates légitársasággal, ahol részt vehet a világhírű Dubai Design Week-en. A megálmodott ruhatervek közül a legjobbakat legyártják, és egy divatfotózás során be is mutatják. 

La femme La femme cikke 2018. október
címkék:
Emirates | Utazás
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.