"Az élet egyik legnagyobb adománya az újrakezdés képessége. Keressük azt a 25 példaképet, akikben megvan ez a különleges adottság! "

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

A tehetség kortalan!

Az élet egyik legnagyobb adománya az újrakezdés képessége. Keressük azt a 25 példaképet, akikben megvan ez a különleges adottság!

A közhiedelemmel ellentétben a sikernek semmi köze a korhoz. Akadnak ifjú tehetségek, akik kivételes adottságaik és szorgalmuk révén már egészen fiatalon is komoly eredményeket érnek el, és vannak, akik életük második felében valósítják meg álmaikat. Számtalan olyan példát láthatunk itthon és külföldön egyaránt, amely megmutatta, hogy sosem késő újrakezdeni. Mert a kellően kitartó, bátor és lelkes egyéniségek előbb-utóbb utat törnek maguknak. Ők azok a tettre kész, energikus hölgyek és urak, akik a korosztályt megbélyegző sztereotípiákra rácáfolva kezdtek valami újat, szokatlant, léptek merészet, és értek el jelentős és pozitív változást az életükben. Eldöntötték, megcsinálták. Köztünk élő példaképek, akik hiteles megtestesítői annak, hogy az élet teljes, tartalmas és értéket teremtő lehet ötven fölött is.

 

25 bátor újrakezdő 50 felett

 

A „25 bátor újrakezdő” programban azokat az ötven év feletti személyiségeket keressük, akikben még nem kopott meg a tettvágy, akik tehetségüknek, szorgalmuknak köszönhetően képesek voltak a megújulásra, akik személyes példájukkal igazolják, a tehetség elsősorban a megfelelő attitűdöt jelenti. A La femme „25 bátor újrakezdő” kezdeményezése azokra az ötven év feletti aktív személyiségekre kívánja ráirányítani a figyelmet, akik negyvenéves koruk után változtattak addigi megszokott életükön, vagy értek el kiemelkedő eredményt.

 

A legizgalmasabb élettörténeteket, vagyis a 25 bátor újrakezdőt a szerkesztőség által felkért zsűri választja ki, akiket a La femme novemberben megjelenő különszámban bemutatunk.

 

 

Az ideális jelölt tehetséges, vagyis valamiben jó adottságokkal rendelkezik, pozitív személyisége és eltökéltsége révén képes figyelemre méltó eredményt felmutatni egy vagy akár több tevékenységterületen. A tehetsége tehát nem (csak) fiatalkorában nyilvánult meg, hanem eredeti gondolkodását, kreativitását, elkötelezettségét és motivációját idősebb korában is megőrizte. A korosztályt gyakran megbélyegző, lesajnáló közvélekedésre rácáfolva képes volt valami új dologba kezdeni, szokatlant vagy akár merészet lépni, és ezáltal pozitív változást hozni életébe. Az ideális jelölt egyfajta példakép, aki hitelesen képviseli és saját példájával igazolja, hogy az élet teljes, tartalmas és értéket teremtő lehet ötven fölött is.

 

Jelölt lehet minden 1965. december 31-e előtt született magyar ajkú személy, aki valamilyen területen átlagon felüli erőfeszítéssel és szorgalommal, negyven éves kora felett változtatott korábbi életén. Új és sikeres vállalkozást indított, karrierjében fordulatot kezdeményezett, valami új ötlet megvalósításába kezdett, amelyben sikert ért el, s amit a jelölés során megadott információk is alátámasztanak.

 

Kortalan tehetség

 

Ki tekinthető példaképnek? S hogyan hasonlítható össze két tehetség? Az összevetés azonos szakmai területen belül sem egyszerű.

 

A jelentkezések értékelése előre meghatározott szempontok alapján történik. A végső értékelés a La femme által felkért grémium kezében van. Ők a zsűri. Ők azok, akik az egyes pályázatokat megismerve értékelik és döntenek a leginspirálóbb, legbátrabb példaképekről. A La femme különszámában bemutatásra kerülő 25 példaképről a zsűritagok döntenek. Az értékelés az alábbi szempontok alapján történik.

 

Bátorság – kifejezi a jelölt újrakezdéshez, változtatáshoz, a régi tevékenység elhagyásához és az új területen megcélzott eredmények eléréséhez nélkülözhetetlen személyiségjegyeinek meglétét;

 

Társadalmi hasznosság – amely a közösség értékrendjének, normáinak, „lelki egészségének”, gondolkodásának, fejlődésének, életminőségének, jövőjének, Magyarország nemzetközi megítélésének, hírnevének pozitív befolyásolási képességét mutatja;

 

Újítóerő – a megvalósítás képességével párosuló alkotó kreativitás és a tömegirányzattól való különbözőséget kifejező minőségi jellemző;

 

Ösztönző erő – másokat kiemelkedő teljesítményre ösztönzés, a teljesítmény láthatóvá tételének képességére, a jelölt karizmájára, kisugárzására.

 

A jelölésre, jelentkezésre 2015. szeptember 20-a éjfélig van lehetőség a jelölt személyének, tevékenységének és eredményeinek lehető legteljesebb megismerését lehetővé tevő információk megadásával! A jelentkezési határidőt 2015. szeptember 24-ig meghosszabbítottuk!

La femme La femme cikke 2015. január
címkék:
Karrier
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.