"Életének 57. évében elhunyt Balikó Tamás, színművész, rendező, a Pécsi Nemzeti Színház volt igazgatója."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Lengyel Ferenc veszi át Balikó Tamás szerepét

Életének 57. évében elhunyt Balikó Tamás, színművész, rendező, a Pécsi Nemzeti Színház volt igazgatója.

A La femme magazin 2014. téli számában még örömmel írtuk, hogy Balikó Tamás játékával december közepén új bemutatóra készül a Rózsavölgyi Szalon. Sajnos 2014. november 30-án döbbenettel hallottuk a hírt: aznap, 57 életévében a művész váratlanul elhunyt. Pedig mennyire lelkesen készült új premierjére: Bernard Slade Válótársak című vígjátékát próbálta novemberben, Für Anikóval az oldalán. A kétszereplős darabnak nemcsak egyik főszereplője volt, hanem a rendezői feladatokat is magára vállalta. A Szalon tájékoztatása szerint a premier nem marad el: Lőkös Ildikó dramaturg állítja színpadra a művet, Balikó Tamás szerepét Lengyel Ferenc veszi át. A bemutató időpontja 2014. december 16-a. 

 

A keserédes vígjáték szerepel a Rózsavölgyi szilveszteri programjában is. A délutáni előadást egy esti, különleges produkció is követi. A két felvonás között tálalják a nézőknek az ünnepi vacsorát és a desszertet, a darab végét követően pedig már az éjféli koccintás várja a nézőket. 

 

 

Balikó Tamás 1981-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskola színész, 1990-ben rendezői szakán. A Pécsi Nemzeti Színházhoz szerződött, majd 1987-től a Vígszínház, a Játékszín, a szegedi Nemzeti Színház, a Madách Színház tagja volt. Cserhalmi Györggyel 1991-ben megalapította a Labdatér Teátrumot.  A művész 1993-tól 2011-ig a Pécsi Nemzeti Színház igazgatójaként tevékenykedett, pályafutása során volt művészeti tanácsadó a budapesti Nemzeti Színháznál és magántanár a Kaposvári Egyetemen. Az elmúlt években szabadúszó színészként, rendezőként dolgozott. Főbb rendezései közé tartozott Nádas: Takarítás, O’Neill: Utazás az éjszakába, Christie: A vád tanúja, Mamet: Floridai öröklakás eladó, Rossini: A sevillai borbély, Miller: Az ügynök halála, Bernstein: West Side Story című darabja. Utolsó rendezői munkáját már nem fejezhette be a Szalonban. 

 

Fotó: MTI

La femme La femme cikke 2014. december
címkék:
Színház
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.