"Csaknem 4 hónap, 40 nagyszínpadi előadás, 40 ingyenes gyermek- és családi program, irodalmi séták és kiállítások – csak győzzünk válogatni!"

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Színház a Margitszigeten

Csaknem 4 hónap, 40 nagyszínpadi előadás, 40 ingyenes gyermek- és családi program, irodalmi séták és kiállítások – csak győzzünk válogatni!

Végre itt a nyár, végre vannak kulturális programok, és végre újra látogatható a csupazöld Margitszigeten a Szabadtéri Színpad. Kiszabadulva a karanténból, ha rendelkezünk védettségi igazolvánnyal, a legváltozatosabb műfajokban válogathatunk az előadások között 2021. június elejétől egészen szeptember 20-ig. Opera és balett, musical és tánc, és pop- és klasszikus koncertek, magyar és nemzetközi előadók, köztük igazi sztárok váltják egymást a nagyszínpadon. 

Reprezentatív és biztonságos szabadtéri színházat, valódi élményeket ígér Bán Teodóra ügyvezető és művészeti vezető, aki a pandémia miatt – csapatával együtt – egy helyett két esztendőn át készült az idei nyárra.

 

Foci és musical

 

A június a labdarúgó Európa-bajnokság jegyében telik – a Margitszigeten is! Június 17-én és 19-én mutatják be a Puskás – A musical című előadást, Galambos Attila, Szente Vajk, Juhász Levente zenés darabját. Puskás Ferenc, minden idők egyik legnagyobb és leghíresebb magyar játékosa és az Aranycsapat történetét állítja színre 22 színész, 60 táncos és 30 gyerekszínész, artistákkal kiegészülve. 20 dal és egy látványos, olykor vicces, olykor drámai produkció visz el minket a múlt század ötvenes éveinek világába. Érdekesség, hogy a június 19-i, szombati előadás előtt 15 órától, az aznapi jeggyel rendelkezők élőben tekinthetik meg a Magyarország–Franciaország Eb-mérkőzést a Puskás Arénából, a színház nagy kivetítőjén.

Maradva a musicaleknél, a Vígszínház állítja színpadra Béres Attila rendezésében a Kabaré legendás színpadi változatát, mely először a Margitszigeten mutatkozik be, két alkalommal is. Premierdátumok: 2021. július 9. és 10.

 

A Budapesti Operettszínház a Sólem Aléchem novellái ihlette klasszikus zenés művet, a Hegedűs a háztetőn című zenés alkotást hozza el a szabadtérre. A koreográfus-rendező Bozsik Yvette. A két előadás időpontja: 2021. július 30. és 31. Izgalmasnak ígérkezik a The Great Musical Show műfaji meghatározással érkező Nikola Tesla – Végtelen energia című előadás 2021. szeptember 3-án este. Sebestyén Áron, Egressy Zoltán, Müller Péter Sziámi és Radó Denise közös műve, utóbbi rendezésében. Kétórás szemkápráztató produkció várható a legkorszerűbb show-technikai elemek alkalmazásával. A feltaláló-lángelme életének és a tizenkilencedik század hangulatának bemutatása a nyár egyik igen várt eseménye.

Június 25-e és 27-e estéje az operahíveket vonzza majd a szigetre. A nyers realista stílusáról ismert Calixto Bieito rendezésében mutatják be Bizet Carmenjét. A Magyar Állami Operaház közreműködésével Szántó Andrea, Brickner Szabolcs és Bretz Gábor a főszereplők, a karmester Kocsár Balázs

 

Gála Mozarttal és Verdivel

 

Giuseppe Verdit operagálával ünnepli a Margitsziget, halálának 120. évfordulóján. 2021. július 23-án felcsendülnek majd egyebek mellett a Don Carlos, a Traviata, a Rigoletto, Az álarcosbál, a Nabucco, az Aida című művek leghíresebb áriái. Az énekesek között ott lesz Arturo Chacón Cruz (tenor), Maria Grazia Schiavo (szoprán), Kálmándy Mihály (bariton), a háttérben pedig a Magyar Állami Operaház Zenekara és Énekkara kísér.

 

A 230 éve elhunyt Mozart zsenialitása előtt is tiszteleg a szabadtéri színpad. A 2021. július 18-i, vasárnap esti koncertshow keretében a mozgóképet is felhasználja az Óbudai Danubia Zenekar Hámori Máté karmesterrel az élen, amikor megidézi a zeneszerző legismertebb műveinek részleteit.

 

Hervé Koubi újabb tánceposza az Odüsszeia, a szakértők „határozottan mediterrán stílusúként” jellemzik. A francia koreográfus 14 táncost hív a színpadra 2021. július 16-án este.

 

Dés és Demjén, Csík zenekar és a fél LGT

 

A műfaji sokszínűség jegyében lesz pop, jazz, népzene és elektronikus zene is. Fellép a Budapest Bár, Rúzsa Magdi, a Žagar a Budapest Klezmer Band, Tóth Vera és Tóth Gabi a Budapest Jazz Orchestra kíséretében, Fenyő Miklós. Lesz Demjén Ferenc, Dés László-koncert és Geszti Pétert is láthatjuk (Best of Geszti).

Különlegesnek ígérkezik a Csík Zenekar lemezbemutatója is: tavalyi, A dal a miénk című albumukon feldolgozták az LGT jó pár szerzeményét, népzenei motívumokkal átitatva. Koncertjükön fellép a legendás zenekar két tagja, Presser Gáborral és Karácsony János is.

 

A részletes program a Margitszigeti Szabadtéri Színpad weboldalán.

La femme La femme cikke 2021. június
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.