"Öt év után indul világkörüli útra a Depeche Mode, hogy népszerűsítse Memento Mori című lemezét, és eljátssza legnagyobb slágereit."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Új album, új turné

Öt év után indul világkörüli útra a Depeche Mode, hogy népszerűsítse Memento Mori című lemezét, és eljátssza legnagyobb slágereit.

Minden bizonnyal nem marad üres hely a Depeche Mode nyári magyarországi koncertjén, 2023. július 28-án este, holott a helyszín a több mint 60 ezer néző befogadására alkalmas Puskás Aréna. Magyarországon a zenekarnak számos rajongói klubja működik, köztük a világ egyik legnagyobbja, rendszeres összejövetelekkel, önálló weboldallal.

 

A magyar szimpatizánsok is döbbenten fogadták a hírt 2022 májusában, hogy elhunyt Andy „Fletch” Fletcher, az együttes billentyűse, egyik alapító tagja. Nem véletlenül nyilatkozta az alapítótárs, Martin Gore énekes-dalszerző-billentyűs: egy percig sem gondolkodtak azon, hogy a Memento Mori című albumukat a tragédia miatt ne fejezzék be. Sorrendben 15. lemezük dalain még a koronavírus-járvány kezdeti időszakában kezdtek el dolgozni, és a muzsikusok úgy döntöttek, hogy Fletch halálát követően sem hagyják abba a munkát, mert biztosak abban, hogy ő is ezt akarta volna. Dave Gahan énekes ehhez csak annyit fűzött hozzá: „Fletch szerette volna ezt az albumot.”

Így e mostani, immáron 19. koncertkörútjukat is Andy Fletchernek ajánlják. Több mint öt évnyi szünetet követően térnek vissza a színpadokra. A zenészek szívesen emlékeznek arra, mennyire jól érezték magukat a 2017–2018-as Global Spirit, addigi leghosszabb turnéjukon, ahol összesen 3 millió rajongójuk előtt játszhattak 130(!) fellépésen, szerte Európában és Észak-Amerikában.

 

Ezúttal is ez a két kontinens a kedvezményezett. Az új turné 2023. március 23-án kezdődik Kaliforniában, Sacramentóban. Majd elutaznak többek között Las Vegasba, Los Angelesbe, New Yorkba, Torontóba és Montrealba. A Depeche Mode május 16-án kezdi meg európai stadionturnéját, két amszterdami fellépéssel. De a fiúk koncerteznek júniusban és júliusban a párizsi Stade de France-ban, a római és a berlini Olimpiai Stadionban (itt kétszer is), a milánói San Siróban és Londonban, a rögbi fellegvárában, a Twickenham Stadionban. Ősszel három mexikóvárosi előadás következik, majd egészen december közepéig újra az Egyesült Államok jön.

 

A brit együttes 1980-ban alakult, és kezdetben joggal sorolták stílusát a szintipop-kategóriába, mert zenészei tisztán elektronikus zenét játszottak, szintetizátorok megszólaltatásával. Majd némi stílusváltással a rockosabb, poposabb irányzat irányába indultak el, és dallamos számaik egyre több hívet szereztek számukra. Sőt, hatással volt több sikeres bandára is. A Depeche Mode munkásságával 2020 őszén kiérdemelte, hogy bekerüljön a Rock & Roll Hírességek Csarnokába.

 

A csapat, némi túlzással, szinte hazajár Budapestre. Az elmúlt évtizedek során átélhette, hogy egy ország milyen színvonalon képes fogadni egy zenekart, s milyen fejlődésre képet. 1985-ben még a rákospalotai Volán-pálya volt a koncerthelyszín, az egykori Czabán Samu téren, majd 1988-ban a régi Budapest Sportcsarnokban léptek fel. De játszottak az MTK-pályán a Hungária körúton, majd a Kisstadionban, aztán a Papp László Budapest Sportarénában, de 2013-ban a régi Puskás Ferenc Stadionban is. Ezúttal a 2019 őszén átadott új Puskás Aréna a helyszín, Magyarország legnagyobb befogadóképességű, modern és kulturált sport- és zenei rendezvényhelyszíne.

 

A budapesti koncertre belépőjegyeket a szervező Live Nation hivatalos weboldalán lehet megvásárolni.

La femme La femme cikke 2023. március
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.