"Magyarország legnagyobb koncerthelyszíne egyszerre ígér felejthetetlen élményt a rajongóknak és a zenekar tagjainak."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Halott Pénz 20!

Magyarország legnagyobb koncerthelyszíne egyszerre ígér felejthetetlen élményt a rajongóknak és a zenekar tagjainak.

Nem mindennapi lehetőség és kihívás a Puskás Arénában fellépni, különösen hazai előadónak! A Halott Pénznek is szokatlan feladat lesz, hiszen a zenekar klubról klubra, koncertről koncertre hódította meg a közönséget. Ahogy teltek az évek, úgy nőtt a csapat népszerűsége.

 

Marsalkó Dávid kezdetben, 2004-ben, még magányosan kezdte szereplését, saját dalainak megismertetését a közönséggel – Halott Pénz néven –, majd egy héttagú társulatot szervezett maga köré. Tíz esztendeje már így lépnek fel (némi tagcserével), egyre nagyobb színpadokon. Meghódították a VOLT és a Sziget nagyszínpadát is. 12 teltházas koncertjük volt a Budapest Parkban és három fellépésük a Papp László Budapest Sportarénában, szintén telt házak előtt. Dávid büszke arra, hogy generációjukból először zenéltek az Arénában úgy, hogy egy gombostűt sem lehetett leejteni a nézőtéren, amire sokáig csak „a nagy öregek” voltak képesek, például Zorán vagy Charlie.

A Halott Pénz zenészei magukat az MTV zenecsatornán felnőtt generáció tagjainak tekintik, akik szinte mindenevők voltak, sokféle zenei hatás érte és ragadta meg őket. Ebből nőtte ki magát számukra a pop, a hiphop, a rap, az akusztikus és az elektronikus zene szeretete és elegye. Ám egyben már a YouTube-generáció tagjainak is tartják magukat, akik dalaikat, klipjeiket, amint elkészültek, a világgal már meg is oszthatták, és mindenki számára folyamatosan elérhetővé is tették. Olyannyira, hogy az együttes már csaknem 400 milliós lejátszással büszkélkedhet. Vannak olyan videóklipjeik, melyeket több tízmilliónyian láttak. (A Valami van a levegőben 40 milliónál, az Élnünk kellett volna és a Helló lányok 27–27 milliónál, az Amikor feladnád 23 milliónál, az Ahol a május földet ér 10 milliónál tart.) 2023 tavaszán került fel a legújabb szerzemény, a rapes-elektronikus Az idő, amely már másfélmillió megtekintésnél jár. („Nem az a lényeg, hogy Ferrarit vezess/Nem az a lényeg, hogy Maldívra mehetsz/Csak maradjunk együtt, amíg lehet”)

 

Marsalkó Dávid, még Halott Pénz művésznéven a 2010-es évek elején jelent meg először a Petőfi rádió műsorában, valamint a „magyar MTV-n”, a Viva csatornán, ahol dalait és arcát megismerhette az ország. Zenekarként 2013-ban látott napvilágot a Halott Pénz első stúdióalbuma. Már 2014-ben Fonogram-díjjal jutalmazták az év hazai rap- vagy hiphop-albuma vagy -hangfelvétele elnevezésű kategóriában, a Szólj anyunak, hogy a városban vagyok című dalért. Egy évvel később ugyanebben a kategóriában a Valami van a levegőben című szerzeményük nyert, és egyben az év dala is lett. Újabb esztendő elteltével a Petőfi Zenei Díj is elérte őket.

 

A dalok köré a koncerteken idővel egyfajta zenei show is épült. Ennek bizonysága volt a zenekar fellépése 2023. szeptember 23-án, az Eurojackpot Szuperkoncerten. A nyolctagú kórussal kiegészült csapat több mint másfél órás show-val rukkolt elő, melyet nagy tűzijáték zárt. Nem máshol, mint a Puskás Aréna Szoborparkjában, mintegy készülve a 2024. nyári hatalmas rendezvényre. Az impozáns látványvilág már érzékeltette az ötvenezer nézővel, mire is számíthatnak pár lépéssel arrébb, már benn a Puskás Arénában.

„A Halott Pénzt a közönség szeretete vitte végig azon a különleges úton, amit eddig bejártunk, és most együtt elértünk oda, hogy becélozhatjuk Magyarország legnagyobb koncerthelyszínét, a Puskás Arénát! Szeretném, ha együtt ünnepelhetnénk ezt a 20 évet mindenkivel, aki szereti a dalainkat, és megígérjük, hogy új szintre fogjuk emelni a hazai koncertélmény fogalmát” – fogalmazott a jubileumi koncert apropóján Marsalkó Dávid.

 

A 2024. június 8-i nagykoncertet a Live Nation karolta fel, amely a világ egyik legnagyobb koncertszervezője.

La femme La femme cikke 2023. szeptember
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.