"2012. szeptember 20. és október 7. zajlik a Budapesti Barokk Fesztivál a Belvárosi Szent Mihály templomban. "

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Barokk dallamok a belvárosban

2012. szeptember 20. és október 7. zajlik a Budapesti Barokk Fesztivál a Belvárosi Szent Mihály templomban.

A méltatlan módon elfeledett barokk zene, hatalmas sikerrel, eddig közel tízezer hallgatónak okozott felejthetetlen élményt. Idén is más-más e korszakbeli zeneszerző életműve és egy-egy régió művészete kerül bemutatásra.

 

 „Budapest nem barokk város, de éppen elég emléket őriz e korból, hogy a hazai és a külföldi turistáknak, helyi lakosoknak látnivalót és igényes kikapcsolódást nyújtson. Fesztiválunk pontosan ezt emeli ki: megújulás, újjászületés, az új felfedezése a régi tiszteletben tartásával. Modern technológiai feltételekkel, barokk templomban, barokk zene modern és historikus előadásban, fiatal és tiszteletben álló művészek közreműködésével”– jegyezte meg  Legeza Dénes a fesztivál szervezője. A barokk zeneszerzők művei mellett hallhatók lesznek a klasszika és a romantika korának remekei is.

 

Az idei koncertek művészei között megtalálhatjuk többek között Illényi Katicát, Zádori Máriát, Bakos Kornéliát, Szászvárosi Sándort, a Nemzeti Filharmónikus Zenekar vagy épp a Kodály Filharmónia Debrecen művészeit.

 

A helyszín a Belvárosi Szent Mihály templom, amely igazán autentikus környezetet nyújt a fesztiválhoz, hiszen a szentélyében 1765-ös freskók láthatók, a hallgatóság pedig domonkos szerzetesek által készített intarziás padokban ülhetnek.

La femme La femme cikke 2012. szeptember
címkék:
Fesztivál | Zene
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.