"Dubajba érkezve egy másik világban találja magát az utazó. Ha a városhoz méltó szállodát keresünk, a Fairmont the Palm hotelt válasszuk!"

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Luxushotel a sivatagi metropoliszban

Dubajba érkezve egy másik világban találja magát az utazó. Ha a városhoz méltó szállodát keresünk, a Fairmont the Palm hotelt válasszuk!

A hét éve megnyitott luxushotel a város egyik jelképévé vált pálmáról, a világ ember alkotta legnagyobb szigetcsoportjáról kapta a nevét: Fairmont the Palm. Az ötcsillagos szálloda a „pálma” törzsén helyezkedik el, szó szerint és jelképesen is bejáratként szolgálva egy különleges világba. Ideális helyen van, hiszen 25 perc a repülőtérről, és belátható közelségben helyezkedik el a legnépszerűbb turisztikai célpontoktól, így a Burj Khalifától vagy a Dubai Malltól.

 

A felülmúlhatatlan kényelem és szórakozási lehetőségek, melyet a szálloda kínál, az első naptól fogva komoly kísértést jelentettek, hogy ki se mozduljunk innen, de legalábbis alaposan feltérképezzük a Fairmont the Palm kínálatát.

 

Felfedezőúton a szállodában

 

A szálloda már az érkezés pillanatában ámulatba ejt. A fényárban úszó lobbiból az öbölre nyíló kilátás a hatalmas ablakokon át önmagában is lenyűgöző. A sivatagi oázis és a tenger határára épült hotel a nyugalom és a gazdagság kettősével jellemezhető leginkább. A hagyományos arab építészeti motívumok és a dubaji luxus tökéletes összhangja.

A szobák közül a legszerényebb is messze felülmúlja az átlagos szállodai kínálatra jellemző paramétereket. Kényelmes, ugyanakkor letisztult formák, tökéletes harmónia minden bútordarabban, színválasztásban. Hatalmas terasz a sokadik emeleten, kilátással a tengerre? Nehéz szavakkal visszaadni a látványt. A hotel tervezésénél különös gondot fordítottak arra, hogy tenger kéksége és a szálloda kertje megunhatatlan kilátást biztosítson.

 

A 2012-ben megnyílt hotel a Fairmont-lánc 70. tagja. Tapasztalt világutazók a legkülönfélébb, helyi stílushoz és adottságokhoz igazított Fairmont-szállodákkal találkozhatnak többek között New York-ban, San Francisco-ban, Londonban, Shanghaiban, gyakorlatilag minden kontinensen, a legtöbb meghatározó világvárosban. A szállodalánc dubaji tagján az átgondolt tervezői megoldások érhetők tetten minden részletben. A 391 szobát és lakosztályt kínáló komplexum üzleti találkozókra éppúgy alkalmas, mint gyerekes családok számára, vagy éppen egy romantikus utazásra.

Ha üzleti ügyben járunk, több ezer négyzetméternyi konferenciaterem, találkozóhelyek és erre szabott programlehetőségek közül választhatunk. Ha családdal kelnénk útra, családbarát szobakialakítás, 6000 négyzetméternyi játszótér, gyerekekre szabott programok állnak rendelkezésre. Tíz étterem hihetetlen kínálattal, vízi sportok, gigantikus wellness-részleg és végtelennek tetsző strand garantálja a tökéletes kikapcsolódást.

 

Kulináris kalandok Dubajban

 

Dubajról minden útibeszámoló megjegyzi, hogy különlegesen változatos, sokszínű kulináris élménnyel találkozik, aki ellátogat a városba. A Fairmont the Palm tíz étteremében az arab konyhától a legkülönbözőbb európai ízekig, az ázsiai fogásoktól az autentikus dél-amerikai ételekig mindent megtaláltunk, amire csak gusztusunk támadt. A hagyományos és melegen ajánlott helyi specialitások, mint az Al Machboos vagy a Mehalabiya megkóstolása mellett a brazil fogásokat kínáló Frevo kipróbálása szinte kötelező. A csúcspont mégis talán a Ba Restaurant and Lounge.

Gyönyörű kilátással és a modern ázsiai konyha ízvilágával, garantáltan sok kellemes meglepetéssel szolgálva azok számára is, akik behatóan ismerik a kontinens konyháját. Az étterem tökéletes választás egy meghitt beszélgetéshez vagy egy nagyobb társasági eseményhez is.

 

Luxus a homokdűnéken

 

A szeszélyesebb kontinentális időjárás elől menekülve, különösen télen elutazni Dubajba egyet jelent a napfénnyel és a tengerparttal. A Fairmont the Palm minden igényt kielégítő felszereltsége után a strand sem okoz csalódást. A tengerparti sétány több éven át tartó fejlesztése a közelmúltban ért véget, így teljes pompájában megtapasztalható a modern és minden kényelmet biztosító tengerparti luxus.

 Napozás a csaknem kilométer hosszú homokos parton, pálmafák alatti koktélozás, csobbanás egy élménymedencében vagy kellemes úszás az úszómedencében… ez csak a kezdet. Szinte bármilyen vízi sportot kipróbálhattunk, ami csak eszünkbe jutott: vízisí, szörf, kajakozás vagy vitorlázás – de még a jó öreg vízibicikli sem hiányozhat a kínálatból.

 

A wellness híveinek ki sem kell lépni a szállodából. Amit a Fairmont the Palm Spa nyújt, valóban oázis az oázisban. Az óriási, 17 ezer négyzetméternyi wellness-központ 13 egyedi wellness-lakosztályt is magába foglal, ha valaki kizárólag erre a részlegre szánná az idejét, számtalan kezelőhelyiséggel, társalgókkal, medencékkel, különlegesen képzett személyzettel. A hagyományos masszázsok és kúrák mellett jellegzetes arab kezelések is megtalálhatók a repertoárban, különleges élmény például a rasul fürdőzési rituálé, gőzfürdővel, iszappakolással.

Kizárólag a hölgyvendégeket várja a különleges női spa részleg. Csodálatos kilátás a tenger víztükrére, külső és belső terek, pihentető és energetizáló kezelések, iszap- és gyógyfürdők teszik a női vendégek kedvencévé ezt a részleget. Nem csupán a luxusszolgáltatások, de az egész környezet páratlanul megnyugtató hatású: a fények, a hanghatások, a berendezés színvilága és a térkialakítás mind ugyanazt a célt szolgálják: feltölteni és kikapcsolódást nyújtani.

 

A szemkápráztató és stílusos gazdagság talán sehol a világon nem létezik ilyen töménységben, mint Dubajban. Érdemes betekinteni ebbe a világba, ami nagyon különbözik a mi európai közegünktől, miközben a Fairmont the Palm kifogástalan, pihenésünket különleges módon kiszolgáló oázisként szolgálja kényelmünket dubaji kalandozásunk során.

La femme La femme cikke 2019. június
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.