"Az idei Nespresso Atelier rendezvényen ismét összefogott a magyar gasztronómia legjava. (x)"

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Nyolccsillagos gasztronómia

Az idei Nespresso Atelier rendezvényen ismét összefogott a magyar gasztronómia legjava. (x)

Ennek eredméyneként az ország legelismertebb szaktekintélyei mutatták meg, hogy a minőségi kávé túlmutat a mindennapokon, a gasztronómia fontos eleme. A séfek olyan különleges ételekkel lepték meg a vendégeket, amelyekben a kávé volt az egyik főszereplő – például tőkehallal, báránygerinccel, mangalicával, galambmellel, véres hurkával vagy épp karfiollal párosítva.

 

A háromnapos rendezvénysorozaton a Michelin-csillagos Sárközi Ákos (Borkonyha), Tiago Sabarigo (Costes Downtown), Mészáros Ádám (ONYX) séf és Mártha Róbert (ONYX) cukrász, illetve Barna Ádám (St. Andrea Wine & Gourmet, a Dining Guide 2017 TOP 10 Legjobb Étterem egyike), Mizsei János (MÁK Bistro, Dining Guide 2017 Az év innovatív konyhája), Herczeg Ágnes és Fiáth Attila borszakértő, Nagy Zoltán (Boutiq’ Bar) nemzetközileg elismert bártender és Márkosi Balázs, a Nespresso kávénagykövete gondoskodott az extravagáns kulináris élményekről. Hozzájuk csatlakozott a „8 Michelin-csillagos” gálavacsorán a 3 Michelin-csillagos Da Vittorio étterem séfje, Enrico Cerea és a két Michelin-csillagos La Peca étterem séfje, Nicola Portinari.

 

 

„Az esemény különlegességét az adta, hogy minden a kávé köré épült, és hogy a vendégek is teljesen bevonódtak a főzésbe, tálalhattak és inspirációt kaptak, hogy a kávé sokoldalúságát akár az otthonukban is fel tudják használni” – mondta el Sárközi Ákos.

„Én ahhoz szoktam hozzá, hogy az olasz éttermekben a káoszból születik meg valami tökéletes. A Nespresso Atelier-n volt alkalmam együtt dolgozni a magyar barátaimmal, és megtapasztalni, hogy milyen szervezett és rendezett minden, miközben mégis jó hangulatban telik a főzés” – mondta Enrico Cerea, két Michelin-csillagos séf.

Nicola Portinari, három Michelin-csillagos séf pedig így fogalmazott: „Izgalmas volt a közös munka a rendezvényen, ahogy a konyhában megtaláltuk a harmóniát a magyar és az olasz főzési stílus között, és a tányéron is sikerült ezt megmutatni. Egyfajta magyar–olasz fúziót hoztunk létre, amelyben olaszként számomra egy különösen fontos alapanyag, a kávé kapta a főszerepet.”

 

„Nekem a legnagyobb élmény volt látni és részesévé válni annak, ahogy egymást segítették a részt vevő séfek étteremtől, konyhától és nemzetiségtől függetlenül, sőt akár szakmai titkainkat is megosztottuk egymással és a vendégekkel. Így állt össze a több különböző stílus és egyéniség egy kerek egésszé” – összegezte az Atelier élményeit Barna Ádám.

A programsorozat három kávépillanat köré épült: brunch, ebéd, vacsora. Az egyes fogások számtalan izgalmas ízkombinációt rejtettek, a különleges ételsor valóságos kaland volt az érzékeknek. A Nespresso Atelier-n ismét bebizonyosodott, hogy a kávénak jó néhány kreatív felhasználási módja létezik a konyhában, és kedvenc feketénkkel egyedi színt csempészhetünk bármely étkezésbe.

 

Az esemény során olyan nem mindennapi fogások kerültek tányérra, mint a báránygerinc céklatextúrákkal és Rosabaya de Colombiával Sárközi Ákostól, vagy a véres hurka mangóval, céklával és Rosabaya de Colombia kávéval Barna Ádámtól. Persze a rendezvényen készült mesteri ételkreációk sora ezzel még korántsem ért véget. A Nespresso Atelier menüjében szerepelt többek között a kávéval kombinált tőkehal, dámvadgerinc, galambmell és a sütőtökös Bukeela ka Ethiopia kávés túrórudi is.

A nyolccsillagos vacsorán a magyar mesterszakácsok mellé felsorakozott olasz sztárséfek igazi magyar alapanyagokat kombináltak az itáliai könnyedséggel és tradícióval, ami olyan különleges fogások megszületését eredményezte, mint a kacsamell-carpaccio brokkolival, karórépával és Nespresso Dulsao do Brasillal kiegészítve Nicola Portinarinak köszönhetően, valamint Carnaroli rizsből készült rizottó mangalicával, gesztenyével és Livanto kávéval a három Michelin-csillagos Enrico Cerea keze közül.

Természetesen a borszakértők minden fogás mellé borpárosításokkal is készültek, az étkezéseket pedig a Nagy Zoltán (Boutiq’ Bar) által készített, Nespresso Espresso Forte ihlette koktéllal zárták a vendégek.

 

 

Az Atelier társrendezvényén, a Gastro Experience Centerben a látogatók interaktív kiállításon ismerkedhettek a kávé és a gasztronómia kapcsolatával. A program során ízek és illatok mentén, a kóstolási és asszociációs képességek próbára tételével, szakértők iránymutatása mellett hullott le a lepel a termőterületek, ízjegyek és az aromacsaládok titkairól. A nem mindennapi kiállításon többek között megtudhattuk, mitől lesz egyedi egy kávé, vagy milyen egy földes illat, mindemellett pedig a kávék, borok és csokoládék közös, illetve egyedi íz- és illatjegyeit is felfedezhettük.

 

A rendezvény három napja nem csak a kávé izgalmas világába nyújtott betekintést, egyúttal arra is kiváló lehetőséget teremtett, hogy gourmet-szakértők, Nespresso Club-tagok és ismert közéleti személyiségek, hírességek egyaránt megtapasztalhassák a Nespresso kávék, valamint a Nespresso Atelier nyújtotta felejthetetlen gasztronómiai élményeket. (x)

 

Bővebb információk a Nespresso Atelier rendezvényről: www.nespresso.com/hu/atelier

La femme La femme cikke 2018. március
címkék:
Tehetség
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.