"A kávéimádók nagyobb figyelmet szentelnek szenvedélyük tárgyának, mint valaha.(x)"

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Kapszulába zárt jövő

A kávéimádók nagyobb figyelmet szentelnek szenvedélyük tárgyának, mint valaha.(x)

Ó, az a tökéletes crema a kávé tetején: a lágy, bársonyos vörösesbarna, krémes hab, ami minden kortynál szinte felkúszik a nyelvre és a szájpadlásra, és elárasztja a ízlelőbimbókat a kávé édességével, aromájával! Egy testes, zamatos ristretto ébredés után, egy karamelles espresso az ebéd lezárásaként, virágos-gyümölcsös lungo vagy egy falat csokoládét idéző ciocattino a barátnőkkel: mindig van alkalom egy jó kávéra.

 

Varázslatos színek, amelyeket a ruhatárunkban is szívesen látunk: aranyos és bronzos árnyalatok, kékek, zöldek, narancsok, pasztellek vagy éppen ébenfekete színű kis kapszulák rejtik az illatos őrölt kávét. Amikor a Nespresso a kávéértők évszázados hagyományaira alapozva 1986-ban megalkotta az első kapszulába zárt, adagolt kávé koncepcióját, elsődleges szempont volt, hogy a kávé a lehető legfrissebb maradjon a lefőzés pillanatáig, ezáltal biztosítva a különleges ízélményt. Így esett a választás az alumíniumra, mely tökéletesen védi a kávét a fénytől és a levegőtől, hogy az mindvégig friss maradjon. Az oxigén, ami minket éltet, a kávé legnagyobb ellensége, mivel az oxidáció során elveszíti a zamatát és a minőségét.

 

 

Felmerül, hogy vajon miután jó szolgálatot tettek, mi legyen a kapszulákkal? Szerencsére sokan vannak, akik nem szívesen gondolnak arra, hogy a kis kapszulák a szemetesvödörben landolnak és lelkiismeretesen gyűjtögetik. Ha már különválogatták a papírt és az ásványvizes palackot, nem akarják bűntudattal kortyolgatni a reggeli kávéjukat sem. Akinek Nespresso kávégép áll otthonában egy kozmopolita világba lép be, ahol a minőségi, gondtalan és kényelmes kávézás élménye része az élet önfeledt, boldog élvezetének. Egyet jelent a magas minőségű kávékultúra tiszteletével, és nemcsak a kávééval, hanem a természetével, amelynek a krémesen sűrű, pompásan lefőzött kávét köszönhetjük.

 

Az alumínium ugyanis nemcsak az aromákat őrzi meg: további előnye, hogy korlátlan alkalommal újrahasznosítható. A Nespresso hisz abban, hogy a kiváló kávé, a kávézás élményének magas nívója az otthonunkban is elérhető, és teljes mértékben elkötelezett amellett, hogy az alumíniumkapszulákat újrahasznosítsa – meséli egy csésze finom Arpeggio mellett Szeles Dóra, a Nespresso marketingmenedzsere, akinek ez az egyik nagy kedvence. 2003-ban a Nespresso világszerte útjára indított egy programot (AAA), amelynek keretében 2009-ben célul tűzte ki, hogy a globális kapszula-újrahasznosítási kapacitását 75 százalékra növeli 2013-ig. Ezt sikerült elérni, ezért 2020-ra a cél a kapacitás 100 százalékra növelése. A Nespresso arra bátorítja a kávéimádókat, hogy a kapszulákat újrahasznosítsák, és ezért a gyűjtésüket is megkönnyítik. A kávé kifogástalan minősége, az állandó innováció, a kávézás utánozhatatlan élménye mellett fontos még valami: a fenntarthatóság. Miközben önfeledten kortyolunk bele kedvenc capricciónkba vagy caramelitónkba, a jelen pillanatainak élvezete mellett a Nespresso tesz a jövő teljességéért is.

 

Ennek tükrében Magyarországon is megtették az első lépéseket: 2012-ben az Andrássy úti Nespresso üzletben alakították ki az első elhasználtkapszula-gyűjtőpontot, 2014-ben az Allee Boutique megnyitásával pedig még egy lehetőség adódott, hogy a fogyasztók leadhassák a kapszulákat újrahasznosításra. A cél az, hogy minél egyszerűbben, minél rugalmasabban és minél szélesebb körben lehessen a kapszulákat visszagyűjteni, elvégre a természet megóvása közös szívügy. Emellett fantasztikus inspirációt ad a gyűjtögetéshez, hogy az újrafeldolgozott alumíniumkapszulákból akár alkotóelem is lehet valamelyik stílusos kávégépben, ami megfőzi a reggeli tökéletes cappuccinónkat, és a nap színesen, reménytelin indul.

 

Sok kreatív ötlet születt már egy csésze kávé elfogyasztása mellett: Svájcban, a Genfi-tó partjánál fekvő, kincsként őrzött szőlőterületeket a használt Nespresso kapszulákból kinyert kávézaccal táplálják, tervezők a színes kapszulákból nyakláncot, fülbevalót alkotnak. A Nespresso pedig igazi meglepetéssel készül a divat és a stílus elkötelezett híveinek: az Elysian díjnyertes kreátora, Bódis Boglárkát megihlette a kapszulák színeiben rejlő sok lehetőség, és egy ruhakölteményt álmodott meg. A részleteket azonban fedje még titok.

La femme La femme cikke 2015. október
címkék:
Italok
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.