"Egy különleges szálloda a világ egyik legszebb szigetén, ahol a legnagyobb kényelemben élvezhetjük az Édenkert ámulatba ejtő ajándékait."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Édenkert az óceánban: a mauritiusi luxus

Egy különleges szálloda a világ egyik legszebb szigetén, ahol a legnagyobb kényelemben élvezhetjük az Édenkert ámulatba ejtő ajándékait.

Egy Mark Twainnek tulajdonított mondás szerint Isten először megteremtette Mauritiust, majd annak mintájára a mennyországot. Valóban páratlanul szép hely, az Indiai-óceán gyöngyszeme ez a sziget, ám ha utazásunk célpontjául választjuk, érdemes körültekintően tervezni. A fantasztikus lakókörnyezet ugyanis még Mauritiuson sem magától értetődő. Ahol a turizmus ilyen kiterjedt és a sziget életét meghatározó jelentőségű, ott bizony a legkülönfélébb minőségű szállásokkal és szolgáltatásokkal találkozhatunk. Ha már átutazzuk a fél világot, és szeretnénk tényleg tökéletes körülmények között tölteni a szabadidőnket, akkor érdemes a legjobbat választani.

A legjobb pedig a The Oberoi Beach Resort Mauritius. Ez az a hotel, ami nem csupán Mauritiust, de az egész térséget tekintve állandó szereplője a szállásokat értékelő listáknak. Az Oberoi hotellánc tagjai a világ minden pontján a szállásadás csúcsminőségét képviselik, a mauritiusi resort pedig túlzás nélkül az Indiai-óceán teljes térségének egyik legfigyelemreméltóbb nyaralóhelyszíne.

 

Hogyan is kell elképzelnünk Mauritius legjobb hotelét? Vegyük a sziget legszebb, északnyugati partját, ahol csillogóan fehér, homokos strand nyúlik a vízbe kilométereken keresztül. A part mögött buja szubtrópusi kert fekszik hatalmas, több mint 80 ezer négyzetméteren. Ebben a környezetben, mint az édenkert közepén terül el az Oberoi Beach Resort Mauritius több épületegységből álló területe, mely már látványra is pazar, nem is beszélve a szolgáltatásokról, melyeket kínál.

 

Keleti kényelem a nyugati igényekhez

 

Az Oberoi Beach Resort nem egy hotelmonstrum, inkább több kisebb, emberléptékű, igényesen kialakított villa és lakosztály együttese, ahol mindenki kiválaszthatja az igényeinek megfelelő nagyságú, felszereltségű szállást. Akár pavilonról, akár villáról van szó, a környezetbe tökéletesen illeszkedő építészeti megoldással találkozunk, nádtetővel, nagy kiterjedésű, a kertre kilátást engedő üvegfelületekkel, valamint színvilágában is a trópusi környezethez illeszkedő dizájnnal.

A kisebb területű pavilonok is 70 négyzetméter alapterületűek, kilátással a kertre és az óceánra. A magas mennyezet, a szellős berendezés és a nagy ablakok célja, hogy egész napunkat a természetes fényben tölthessük, akár a hatalmas hálószobában, akár a minden igényt kielégítő, kényelmes nappaliban pihennénk. A pavilonok saját teraszán napozóágyból csodálhatjuk az óceánt, illetve a trópusi növényvilág csodáit, vagy akár néhány perces sétát követően csobbanhatunk is a mindig kellemes hőmérsékletű vízben.

Eggyel nagyobb komfortfokozatot képviselnek a különböző nagyságú és felszereltségű villák. Ezek ugyancsak természetes nádfedeles, extra komfortos házak, ám nagyobb, több száz négyzetméteres saját teret biztosítanak. A legegyszerűbb villa is egy körülkerített, saját kertben van, saját bambusztetős étkezővel, kézzel készített nád- és bambuszbútorokkal.

Az Oberoi magasabb kategóriájú villáiban saját úszómedencénk, több hálószobánk is lehet, akár 600 négyzetméteres alapterületű kerttel. A legfelsőbb kategóriát képviselő három hálószobás királyi villa csaknem 800 négyzetméteres kertben álló 225 négyzetméteres házat jelent, fűtött medencével.

 

Az ízek szigete

 

A teljes körű kényelem természetesen az étkezésre is érvényes. Az Oberoi étkezőhelyei és bárjai mind egyedi tervezésűek, saját kínálattal, ízvilággal és dizájnnal. Természetesen saját szállásunkon is éjjel-nappal rendelhetünk a resort étel- és italkínálatából. Ha azonban társasági életre, kiruccanásra vágyunk, csodálatos környezetben költhetjük el ebédünket vagy vacsoránkat, esetleg lazíthatunk egy pohár ital mellett.

On the Rocks – A sziklákon. Ezt a nevet viseli az Oberoi különleges hangulatú étterme. Az óceánból kiemelkedő sötét vulkáni sziklákra épült vendéglátóhely valójában egy sajátosan megtervezett kerthelyiség. Ha ide beülünk egy ebédre vagy vacsorára, közvetlenül az óceán partjáról csodálhatjuk a végtelenbe vesző víztükör látványát, miközben a grillen friss tengeri herkentyűk készülnek, esetleg válogathatunk a saláták, pizzák vagy éppen saját ízlésünknek megfelelő könnyű tenger gyümölcsei között.

 

Bővebb kínálattal, de ugyancsak pazar környezetben élvezhetjük a hotel fantasztikus konyháját a hotel éttermében – The Restaurant –, ahol reggelizhetünk vagy vacsorázhatunk. A nádtető alatt mindig kellemes a hőmérséklet, a fények pedig állandóan ideálisak, akár természetes napsütésről, akár esti hangulatvilágításról, a medence partját beragyogó fáklyafényről van szó. A konyha ajánlatai közül garantáltan mindenki megtalálja a fogára valót, akár helyi, kreol ízekre, indiai ételekre vagy a nemzetközi konyha fogásaira vágyunk.

Míg az említett éttermek teljes családok számára is nyitva állnak, a Gunpowder Room, azaz Lőporszoba csak nagykorúak számára látogatható. A 18. századi gyarmati stílusban épült étterem rusztikus kőfalakkal, hordókkal, csillárokkal vált az Oberoi exkluzív éttermévé. A hely a hét két napján áll rendelkezésre, és csak előzetes foglalással vacsorázhatunk itt.

Egy kellemesen fárasztó, élményekben gazdag nap után pedig mi lehetne kellemesebb, mint egy óceáni kilátással rendelkező, trópusi hangulatú bárban felhörpintett ital. A hely ébenfa zongoráján minden este képzett muzsikusok játszanak, miközben a rusztikus tölgyfa asztalnál a vendégek megkóstolhatják a különleges rumokat, presztízsborokat, koktélokat, vagy éppen egy pezsgővel ünnepelhetik meg, hogy jó szerencséjük erre a csodálatos helyre hozta őket.

 

A hotelen innen és túl

 

A napfény és a csodás környezet önmagában frissítő, sőt terápiás hatású. Mindemellett a hotelben rendelkezésre áll fitnesz- és spa-részleg, ahol luxuskörülmények között foglalkozhatunk testünkkel-lelkünkkel. Az Oberoi Spa hitvallása ugyanis a holisztikus szemléletet állítja a középpontba, relaxációs, vitalizáló kezeléseket, képzett terapeutákat és harmonikus környezetet kínálva az újjászületéshez – legyen szó masszázsról, méregtelenítő pakolásról vagy revitalizáló bőrkezelésekről.

Számtalan szabadidős sportot, játékot is kipróbálhatunk anélkül, hogy elhagynánk a hotel területét. A fűtött gyerekmedence a 4-12 éves gyerekeket várja, állandó felügyeletet biztosítva, de a gyerekek lefoglalhatják magukat egy konzoljáték mellett, vagy társasjátékokkal, pingponggal is. Kültéri játszótér, tekepálya és gyerekfaház ugyancsak rendelkezésre áll a hotelben, de a gyerekek akár látogatást is tehetnek a közeli akváriumba – ehhez ugyancsak a hotel kínál felügyelő személyzetet.

 

Természetesen nem érdemes Mauritiusra utazni, ha nem vagyunk kíváncsiak a lenyűgöző természeti környezetre – legyen az a szigeten vagy a környező óceánban. Az Oberoi Beach Resort többféleképp segít nekünk eligazodni a lehetőségek között.

 

Itt az idő, hogy felfedezzük az óceán világát! Az sem baj, ha még csak tévében láttunk búvárruhát, hiszen az Oberoi egy közeli búvárközpont segítségével professzionális oktatót is biztosít a merüléshez. A korallzátonyok nyüzsgő, élettel teli világa érdemes rá, hogy megörökítsük, így akár víz alatti fotózásra is vállalkozhatunk. Részt vehetünk éjszakai búvárkodáson, búvárszafarin fedezhetjük fel a víz alatti birodalmat – mindezt egy profi vezető felügyelete alatt. Az óceán a merülésen kívül is többféle kikapcsolódást kínál, amihez az Oberoi minden eszközt biztosít. Az üdülőhely saját csónakházában válogathatunk a lehetőségek közül, akár vitorláznánk, szörföznénk, vízisíelnénk vagy vízibicikliznénk. Az üvegfenekű hajóból nézelődve páratlan élményt jelent bejárni a parti vizeket, de benevezhetünk távolabbi helyeket megcélzó hajókirándulásokra is. A vállalkozó kedvűek fentről is megcsodálhatják Turtle Bay partvidékét, miközben egy motorcsónak vontatta ejtőernyővel a magasba emelkednek. Esetleg egy romantikus hajókázás vagy családi kikapcsolódás a tengeren? Minden lehetőség adott.

 

A resort ideális kiindulópont a sziget látványosságainak felfedezéséhez. Nemzeti parkok, természeti képződmények, mesterséges kertek és egyéb látványosságok – akár kocsival, akár kerékpárral vagy quaddal, esetleg gyalogtúrán járnánk be ezeket, a hotel készen áll a szervezésre. Semmiképp nem érdemes kihagyni, hogy megismerkedjünk a sziget nyújtotta látnivalókkal, annak ellenére, hogy az Oberoi Beach Resort olyan színvonalú kényelmet és annyi lehetőséget kínál a kikapcsolódásra, hogy bizony nehéz elszakadni tőle.

Barta Zsolt Barta Zsolt cikke 2022. október
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.