"A Földön számos hotel létezik, amelyben a pazar kiszolgálás és a luxus mellett a felejthetetlen élmény is garantált!"

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Elképesztő hotelek a világ minden tájáról

A Földön számos hotel létezik, amelyben a pazar kiszolgálás és a luxus mellett a felejthetetlen élmény is garantált!

Manapság egyre gyakoribb, hogy egy-egy utazás alkalmával a dúsgazdag vendégek már nem elégszenek meg a gigantikus méretű luxuslakosztályokkal vagy a wellnessrészleggel, a legtöbben azt várják, hogy a hotelek élményt és kalandot is nyújtsanak. Az ilyen igények kielégítésére jöttek létre azok a divatos szálláshelyek, amelyekben a természettel szoros közelségben lakhatunk.

 

Hotel Kakslauttanen – Finnország


Ebben a különleges hotelban teljes kényelemben figyelhetjük meg a Föld egyik legkülönlegesebb természeti jelenségét, az északi fényt. A Jég Galéria, a Jég Bár és a 150 személy befogadására alkalmas hóétterem mellett húsz iglu áll rendelkezésre, ahol bámulatos módon, a mesterséges fűtés hiányának ellenére, még a kinti –30 fokos hőmérsékletben is szobahőmérséklet uralkodik.

 

 

A kilátás minden szobából lélegzetelállító, hiszen az egyedien kialakított iglukat Lapföld lenyűgöző havas vidéke veszi körül. A környék számos programot kínál, aki szeretne, kirándulást tehet a Jeges-tengerhez, vagy átfázott végtagjait akár fel is melegítheti a világ legnagyobb szaunájában.

 

Víz alatti hotelszoba Afrikában


A Pemba-szigeti Manta Resort semmihez sem hasonlítható. A Mikael Genberg tervezte hotel nem az első ugyan, mely víz alatti szobával is rendelkezik, de minden kétséget kizáróan hihetetlenül egyedi, mert jóval természetközelibb, mint az összes többi hasonló komplexum. A svéd tervezésű lakosztályok három részből állnak: teraszból, a tengerszinten egy társalgóból és fürdőszobából, valamint az Indiai-óceán felszíne alatt egy üvegfalú hálószobából, melyből 360 fokos kilátás nyílik az óceán élővilágára. A hotel a parttól kb. 50-100 méterre lebeg a vízen, természetesen biztonságosan kikötve. A kristálytiszta vízben ráják, bohóchalak és teknősök is előfordulnak.

 

 

Hófehér paradicsom Görögországban


Santorinin a Katikies Hotel-Oia Görögország egyik legszebb üdülőközpontja. Igazi paradicsom a maga hófehér épületeivel és kristálytiszta kék vízével. A bámulatos kilátás és a türkizkék tenger mellett a szálloda további különlegességét az egyedien kialakított barlangmedencék jelentik. A fehérre meszelt falak mögött muszlin- és selyemanyagokkal kialakított luxusszobák várják a vendégeket.

 

 

Francia buborékhotel a természet lágy ölén


Valószínűleg mindenkivel előfordult már, hogy egy kellemes nyári estén, feltekintve a csillagos égre, elábrándozott a világegyetemről, a távolságokról és az ember parányi voltáról. Az ilyen nyugodt pillanatokat legfeljebb a szúnyogok, esetleg más rovarok zavarhatják meg. A francia Attrap’Rêves hotel azonban erre is talált megoldást. A buborékhotel kialakításakor a természet érintetlen maradt, a vendégek jelenlététől a környezet nem szenved károkat. A hotel 2010-ben született, egy kreatív francia család tervezte. A cél az volt, hogy télen-nyáron használható, formatervezett sátrakat készítsenek, újrahasznosított anyagból, amelyek kényelmesek ugyan – a felszerelésük egy franciaágy, dohányzóasztal, ülőalkalmasságok és csillagtérkép –, de azt az illúziót keltik, hogy lakójuk közvetlenül a provence-i fenyőerdő „lágy ölén” alszik-tartózkodik.

 

 

Bámulatos esőerdő-hotel – Chile


A varázslatos hegyi hotel, a Montana Magica Lodge egy vulkán formájú szálloda, melynek egyik különlegessége, hogy óránként – láva helyett – vizet hány a tetején. A hotelt Huilo Huilóban, egy 300 ezer hektáros magán természetvédelmi területen találjuk, Chile Los Rios régiójában. Az épületet moha borítja, így teljesen beleolvad a környezetébe. A környező esőerdő számos különleges fajnak ad otthont, többek között itt található az a törpeszarvas is, a világ legkisebb egyede, amely igazi ritkaságnak számít. A nap végén a vendégek kipihenhetik a kirándulások fáradalmait a hatalmas fatörzsekből faragott kádakban, miközben a szálloda vízesésének zubogását hallgatják. 

 

 

Póta Szilvia Póta Szilvia cikke 2014. február
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.