"Öt év élményei 26 értékes gondolatban. Az elmúlt évekről és a La femme-ról mesélt Ernyey Béla színész,író!"

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Privát boldogság az élet valódi értelme

Öt év élményei 26 értékes gondolatban. Az elmúlt évekről és a La femme-ról mesélt Ernyey Béla színész,író!

Vive la femme! Gratulálok – hallom máris a nyájas olvasót -, ez aztán az olcsó közhely. Igen, az én számból talán tényleg annak tűnhet. Pedig ezúttal nem erről van szó, chère Madame. Most ugyanis egy remek lap, a La femme ravasz módon engem használ saját szócsövének, és az az érdekes az egészben, hogy szívesen állok a rendelkezésére. Mert megtisztel azzal, hogy megkérdez életem utolsó öt évéről, örömeimről, gondjaimról, közben megengedi, hogy a saját gondolataimmal, mondataimmal lehessek jelen – ami valódi luxus a mai  írott sajtóban. De nemcsak a Dél-Franciaországban megélt éveim pozitív benyomásai miatt vagyok elfogult ezzel a gall hölggyel, hanem mert üdítően más, mint a többi, magát roppantul jól informáltnak, felettébb kozmopolitának tartó női magazin, melyekbe feleségem jóvoltából alkalmanként belekukkantok. A La femme, bár érezhetően őszintébb, mégis franciásan titkolózós – és közben úgy szofisztikált és kékharisnyás, ahogy én szeretem. Nem sztorizgat, hanem történeteket mesél. Nem oknyomozó, csak kíváncsi. Miközben ő is celebezhetne, inkább Celebeszről írat úti beszámolót – és ami egy férfiembernek talán a legjobb hír: jóval kevesebb benne a reklám, mint agyonsztárolt társaiban.

 

Mindent összevetve: J’aime vraiment cette dame… Nos, ami az említett öt év itthoni történéseit illeti, egyetlen kérdést nem tudok megkerülni, hiszen ezt gyakran felteszik nekem az utcán, de még a piacon is: - Művész úr, mostanában miért nem láthatjuk színházban vagy filmen? A válaszom pedig szinte mindig ugyanaz:

- Ha megengedi, visszakérdezek. A közelmúltban melyik színházi előadásban vagy filmben hiányoltak engem? Hiszen én magam sem érzek különösebb szerepirigységet, ha nézek egy-egy előadást, és ez rossz jel egy színész számára. A moziról meg annyit, hogy a mai magyar film szinte mindig ugyanazt a néhány arcot használja – az enyém nincs köztük. Ennyi.

5 ÉVES A LA FEMME
"A La femme franciásan titkolózós, közben szofisztikált és kékharisnyás, úgy, ahogy én szeretem."

 

Magánélet? Most kéretik a zsebkendőket elővenni, mert jön az igazán szirupos rész: hat éve a legnagyobb harmóniában, hagyományosan és stílusosan élem meg a sors egy késői ajándékát, egzotikus utazásokkal, értékes barátokkal, közös főzésekkel, kerülve a médiában való olcsó jelenlétet. Mert Dórival azt valljuk, hogy túl minden szakmai sikeren, a privát boldogság az élet valódi értelme.

La femme La femme cikke 2011. június
címkék:
Karrier | Színház
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.