"A Forbes magazin összeállította a magyar hírességek listáját. Kedvencek és kevésbé kedvelt celebritások egy helyen. "

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

A legértékesebb celebek

A Forbes magazin összeállította a magyar hírességek listáját. Kedvencek és kevésbé kedvelt celebritások egy helyen.

Kinek mi jut az eszébe, ha azt hallja: celeb? A bulvárlapok címlapján folyamatosan szereplő, egymást váltogató valóságshow hősök, a tehetségkutató versenyeken szereplő generációk, a pletykalapok állandó karakterei? Mert a szó maga, és a vele járó életforma tagadhatatlanul némi negatív konnotációval bír nálunk. Pedig lehet, hogy egyszerűen annyit jelent: egy híresség, akinek pénzben kifejezhető értéke van. A médiában vagy a köztudatban ismertté váló emberek szerepe  időnként jóval nagyobb és jóval többet ér, mint azt gondolnánk.

 

A Forbes magyar kiadása először készített listát a legértékesebb magyar celebekről. Hogy ne csigázzuk a kíváncsiságot- és ami a címlapról is kiderül: első helyen Alföldi Róbert végzett, Ákos lett a második, Frei Tamás a harmadik, Friderikusz Sándor a negyedik helyet érdemelte ki. A legértékesebb női celeb a lista ötödik helyezettje, Liptai Claudia lett. A rangsor értékük (többek között profizmus, népszerűség, pénztermelő képesség) alapján készült. A magazin a legértékesebb celebek listájának elkészítéshez a GFK Hungária Sztár-Monitor kutatásának friss adatait használta. A rangsor összeállításánál az ismertségi, kedveltségi és a burn out faktort vették figyelembe. Emellett a celebvilág működését belülről is ismerő szakembereket kértek meg rá, hogy tízes skálán pontozzák a jelölteket, és a Forbes szerkesztőségének is volt egy szavazata. Az összeállításból kiderült: a menedzserek a celebek mindenfajta bevételének akár 20-30 százalékát is elkérik, cserében készenlétben állnak: profi stábot tartanak fenn, munkát szereznek és ha kell még mobiltelefont is javíttatnak.

A legértékesebb hírességek listáján alig találni olyan nevet, amelyet a közelmúltban ismertünk meg- jó tanulság a gyors hírnévre és gazdagságra vágyó valóságshow-jelölteknek. A lista 18. helyén található Istenes Bencét már 6 éve láthatjuk a képernyőn, Vastag Csaba pedig 2010-ben mutatkozott be a szélesebb közönség előtt. Ezek szerint az értékes celebbé válás hosszabb folyamat.

 


A negyedik helyezett Friderikusz Sándor állócsillag, személyében olyan híresség szerepel a listán, aki több,  mint 20 éve folyamatosan része a nyilvánosságnak. A rendkívül sokoldalú és mindig megújulni képes Friderikusz jelenléte annak a bizonyítéka, hogy önmagában a folyamatos médiaszereplés nem jár feltétlenül burn outtal, a személyes márka elfáradásával. A szintén régi motoros Frei pedig annak ellenére bronzérmes, hogy évek óta nem látható rendszeresen a képernyőn, ugyanakkor márkáját sikerrel hasznosította a könyvpiacon és a nevét viselő kávéházlánc felépítésében.

Valóságshow-k egykori szereplői közül egyedül Majka kapott helyet a legértékesebbek között, igaz, ő azóta műsorvezetőként és zenészként is bizonyított, felhasználva a ValóVilágban szerzett ismertségét. A közszolgálati csatorna arcai közül csak Gundel Takács Gábor jutott fel a listára, hetedik lett. A GFK felmérése alapján ugyanakkor a sportkommentátorként is dolgozó kvízmester népszerűségi indexe kimagasló: őt ismeri és őt szereti a legtöbb magyar. Gundelt az ismertségi listán Sebestyén Balázs és Alföldi Róbert, míg a kedveltségi listán Geszti Péter és Frei Tamás követik.

Azonban az, hogy a kedveltség és az érték nem teljesen azonos fogalmak, jól példázza, hogy a legértékesebb celeb címet elnyert Alföldi Róbert a GFK felmérése szerint egyben a legmegosztóbb is, sőt az értéklistán második helyezett Ákos is ugyanezt a pozíciót foglalja el a megosztó hírességek rangsorában.

És hol vannak a nők? Nem a topon, de legalább Liptai Claudiát szintén egy nő, az RTL Klub vezető arca, Ördög Nóra követi. A zenés tehetségkutatókban feltűnt sztárokat tekintve a TV2 áll jobban: ebben a mezőnyben Rúzsa Magdi az első (9. helyezés), Molnár Ferenc Caramel a második (11. helyezés) és a megasztárosból az X-Faktor mentorává lett Tóth Gabi a harmadik (19. helyezés), míg az RTL Klub tehetségkutatójában megismert Vastag Csaba éppen csak, hogy felkerült a legértékesebb celebek listájára (21. helyezés). Két házaspár is felkerült a 21-es listára. Míg az érték szerinti rangsorban a Hajdú Péter – Sarka Kata páros (17.) megelőzte a Schobert Norbert – Rubint Réka házaspárt (20.), addig a pénztermelő képesség szerint összeállított listán Schoberték az egész mezőnyt verve győztek.

„Ha az ember következetesen hiteles, az előbb-utóbb kifizetődő. Mint kiderült, szó szerint is. Ha mered vállalni azt, aki vagy, azt megérzik az emberek” – nyilatkozta az első helyezett Alföldi Róbert a Forbesnak. A Nemzeti Színház korábbi igazgatója, aki ma is dúskál a hazai és nemzetközi felkérésekben, úgy került a Forbes listája élére, hogy nem foglalkozik azzal, hogy saját imázsát, márkáját építgesse, noha azt már megtanulta, hogy mire mondjon igent és mire nemet.

La femme La femme cikke 2014. július
címkék:
| Forbes | Televízió
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.