"Miklósa Erika, Jakupcsek Gabriella, Erőss Zsolt, valamint Árpa Attila és felesége együtt kampányol az Életrevalóknak."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Életrevaló valóság

Miklósa Erika, Jakupcsek Gabriella, Erőss Zsolt, valamint Árpa Attila és felesége együtt kampányol az Életrevalóknak.

Európában már több mint tízmillióan látták az Életrevalók című filmet, mely egy nyaktól lefelé sportbalesetben megbénult férfi és egy volt „börtöntöltelék” barátságát mutatja be. A film különös humorral tanít bennünket arra, hogy fogyatékkal élve is lehet teljes az életünk, s hogy néha az egészséges emberek is sok rejtett fogyatékosságot hordoznak magukban, melyekből a szeretet és barátság ereje segít kilábalni.

 

 

A magyarországi forgalmazó Budapest Film a Mozgásjavító Iskola és Szakközépiskola számára szeretné felajánlani a VIP premier előtti bemutató teljes bevételét. Az esemény időpontja 2011. december 21.

 

A jótékonysági akcióra a szervezők sajtótájékoztatón hívták fel a figyelmet, s olyan közszereplőket nyertek meg az ügynek, mint Miklósa Erika operaénekesnő, Árpa Attila műsorvezető és felsége Szabina, Jakupcsek Gabriella, Erőss Zsolt hegymászó és Mohay Bence, a Telesport műsorvezetője.

 

– A Mozgásjavító Általános Iskola és Szakközépiskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Diákotthon több mint egy évszázada áll a mozgáskorlátozott gyermekek szolgálatában – mondta el a támogatott intézményről Nádas Pál igazgató. Az intézményben közel 230 gyermek mozgásfejlesztése, nevelése-oktatása, sérülésspecifikus fejlesztése, egészségügyi ellátása történik, több színtéren, az iskoláskor szinte teljes spektrumában: ötéves kortól az iskolai életre felkészítő évfolyamokon, az általános iskola tagozatain (általános iskola a mozgáskorlátozott, illetve, külön telephelyen, a halmozottan fogyatékos mozgáskorlátozott tanulók számára), valamint a szakközépiskolában (kereskedelem-marketing, üzleti adminisztráció szakmacsoportban). A legfőbb sajátosság a mindennapos mozgásnevelés, melynek szakmaiságát a folyamatos egészségügyi háttér biztosítja. Az iskola az ország valamennyi területéről fogadja a mozgáskorlátozott gyermekeket, a vidékieknek diákotthoni ellátást nyújtva.

 

A sajtótájékoztatón három intézményi diák Vivien, Franciska és Roland képviselte a diákokat, s röviden ismertették „életrevaló” álmaikat: Roland a paraolimpiára készül, Vivien divattervező szeretne lenni New Yorkban, míg Franciska esküvőszervezésből szeretne megélni.

– A Cinema City a Mozgásjavító Általános Iskola és Szakközépiskola diákjait és nevelőit 2009 óta rendszeres látogatói között tisztelheti, minden alkalommal a Cinema City Aréna multiplexben – mondta Buda Andrea a mozihálózat képviseletében. A tavalyi évben több mint tíz, az idén is már számos vetítés előtt és után követték figyelemmel a támogatók a pedagógusok elkötelezettségét, amellyel a gyerekek filmélményekben gazdag szórakozásáért dolgoznak, sokszor saját szabadidejüket sem kímélve. Céljuk, hogy a mozgáskorlátozott diákoknak ugyanabban a mozis élményben legyen részük, mint egészséges társaiknak. A Cinema City Aréna dolgozói ezeken a látogatásokon kiemelt figyelemmel, gondossággal segítik a kerekes székkel, illetve mankóval érkező diákokat. A cég magyarországi hálózatának fejlesztésében mindig komolyan szem előtt tartotta és tartja az akadálymentesítést, mind az újonnan épült, mind a jövőben felújítandó mozik esetében.

 

Cserháti Ágnes, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) szóvivője a sajtótájékoztatón elmondta, hogy az MTVA megváltoztatta eddigi filmforgalmazási és -vásárlási szemléletét. Ennek köszönhetően a nézők egyre több premierfilmet láthatnak a közszolgálati csatornákon. A közmédia által beszerzett filmeket általában egyszerre választják ki, majd a programszerkesztőkkel történő egyeztetés után dől el, hogy az m1, az m2, a Duna vagy a Duna2 nézői láthatják-e először az alkotásokat. A megújult filmkínálatban szereplő filmekhez kapcsolódóan az MTVA alkalmanként nemcsak a televíziós sugárzást, hanem a DVD-s, mozi- és internetes terjesztési jogokat is megvásárolja. Az MTVA Filmbeszerzési Igazgatósága nemrégiben például a francia filmek legnagyobb gyártójától és forgalmazójától, a Gaumont-tól vásárolt meg egy öt filmből álló csomagot. A csomagba tartozó filmek hazai moziforgalmazására négy magyarországi céggel állapodott meg az MTVA. Minden mozifilm-forgalmazó a saját profiljába, zsánerébe illeszkedő filmet, illetve filmeket választotta ki. Ennek egyik darabja az Intouchables, azaz az Életrevalók című film, amelyet rövidesen a Budapest Film forgalmazásában láthatnak a nézők a mozikban, s amelynek jótékonysági felhívását az MTVA műsorfelületeivel támogatja.

 

 A jelen levő közszereplők közül elsőként Miklósa Erika operaénekesnő kapott szót, aki a 16 éves Rolandnak felajánlotta segítségét a paraolimpiai felkészüléshez, majd elmondta, hogy az elmúlt évben az „Önkéntesség évéhez” kapcsolódva számos olyan fiatalt ismert meg, akik „életrevalósága” lenyűgözte. – Találkoztam számos fogyatékkal élő fiatallal, s olyan „örömforrást” találtam bennük a velük végzett munka vagy szórakozás kapcsán, amely motivál a mindennapokban. Mindenkinek csak javasolni tudom, hogy álljon ilyen ügyek mellé, vagy úgy, hogy most jegyet vásárol a december 21-ei bemutatóra, vagy önkéntes munkával nyújt segítséget a rászorulóknak.

 

Árpa Attila és felesége, Szabina személyes érintettségére is fény derült a sajtótájékoztatón. Tomán Szabina elmondta, hogy iskolatársa volt egy mozgássérült fiatal, akinek akarása, életrevalósága, vidámsága mindig is lenyűgözte. Örömmel kampányol ilyen ügyekben, míg férje felajánlotta Tükörváros című ifjúsági regényét a Mozgásjavító Általános Iskola és Szakközépiskola egy egész osztálya számára. Árpa elmesélte, hogy a könyv egy gyerekek által felépített föld alatti világban játszódik, ahol a gyerekek aztán folyamatosan átveszik a felnőttvilág feletti hatalmat tisztaságukkal, előítélet-mentességükkel.

 

 Jakupcsek Gabriellát lenyűgözte a film története, amely valós eseményeken alapul, s a főszereplő még ma is él. – A film különös humorral mutatja be az élet másfajta minőségeit, a barátság és a szeretet különböző formáit, melyek nemcsak így karácsony közeledtével hívják fel a figyelmet a fogyatékkal élőkre, hanem remélem, mindennapjainkban is. Szeretném remélni, hogy minél többen vásárolnak jegyet a december 21-ei premier előtti bemutatóra, hogy így támogassák a Mozgásjavító Általános Iskola és Szakközépiskola diákjait – mondta Jakupcsek Gabriella.

 

December 21-ig cégek és magánszemélyek támogató jegyvásárlását várják a Budapest Film és a Cinema City szervezői.

La femme La femme cikke 2011. december
címkék:
Film | jótékonyság

Miklósa Erika

Operaénekes

A szívkirálynő
"Az apró sikerek a csúcsról is látszanak, és a világ leginkább egy kis bakonyi falu kertjéből nézve tűnik kereknek. Különös szemszögből látja az életet, ahogyan ő sem mindennapi: egy kegyetlen nő..."

Jakupcsek Gabriella

Újságíró, televíziós személyiség

Minőség mindenekelőtt
"Már nincs állandóan a tévében, nem dolgozik feszített tempóban napi műsorokon. Magánvállalkozóként olyan munkákat vállal, amelyek érdeklik. Jól érzi magát a bőrében.   ..."
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.