"Budapestre jön Natalie Imbruglia, az énekesnő, aki kiemelkedő zenei tehetségével és kedvelt dalaival beírta magát a poptörténelembe.(x) "

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Popikon Ausztráliából

Budapestre jön Natalie Imbruglia, az énekesnő, aki kiemelkedő zenei tehetségével és kedvelt dalaival beírta magát a poptörténelembe.(x)

Bár Natalie Imbrugliát először egy ismert ausztrál szappanopera szereplőjeként ismerhette meg a közönség még a 90-es évek elején, a fiatal tévésztár végül énekesnőként szerzett nemzetközi hírnevet magának. Az ausztrál szépség – Torn című számának megjelenése után – viharos sebességgel hódította meg a nemzetközi zeneipart, és különleges énekhangjának, valamint eltökéltségének köszönhetően minden idők egyik legismertebb énekes-dalszerzőjévé lépett elő.   

   

A tévéképernyőről a zeneiparba


Natalie Imbruglia 1975-ben Ausztráliában született olasz apa és ausztrál édesanya gyermekeként. Mindig is vonzotta a színpad és a reflektorfény, bár eredetileg nem énekesnek, hanem táncosnak készült. Még gyerekként kezdett el balettozni, illetve sztepptáncolni, amely saját bevallása szerint „fegyelemre és állhatatosságra” tanította őt, így nagyban hozzájárult későbbi szakmai sikereihez is. A tánctanulás mellett tévés meghallgatásokra járt, illetve reklámfilmekben szerepelt, és végül annyira megtetszett neki a televíziózás világa, hogy 16 évesen úgy döntött, a tánc helyett a színészetet választja. Nem sokkal ezután szerepet kapott az ausztrál Neighbours című szappanoperában, amelyből azonban két év után kilépett, hogy Londonba költözhessen, és énekesnőként folytathassa karrierét.

 

 

1997-ben jelent meg Torn című bemutatkozó kislemeze, amely azonnal hatalmas sikert aratott az egész világon. A dal a kilencvenes évek egyik legnagyobb slágerévé nőtte ki magát és – számtalan egyéb díj és elismerés mellett – meghozta az énekesnőnek a Grammy-jelölést is. A Torn sikerén felbuzdulva Natalie 1997-ben piacra dobta első albumát Left of the Middle címmel. Az album több mint 7 millió példányban kelt el világszerte, emellett az Egyesült Királyságban négyszeres platina-, az Egyesült Államokban pedig dupla platinaminősítést ért el.  

 

Azóta Natalie további négy nagylemezt adott ki, az utolsót 2015-ben. A Male című album hatéves hallgatás után jelent meg, és az inspirációt az énekesnő kedvenc férfi előadóitól merítette hozzá. Klasszikus és kortárs dalok gyűjteménye, amelyeket eredetileg olyan előadók énekeltek, mint Cat Stevens, Damien Rice, Tom Petty, Pete Townshend vagy a Zac Brown Band. Az Instant Crush című kislemezt a Daft Punk tette ismertté, de Natalie kissé átalakította. „Az eredeti verzióban az énekre pakolt rengeteg effekt miatt alig lehet érteni a szöveget, de a dal önmagában is gyönyörű, és azt szerettem volna, ha ez eljut mindenkihez. Nagyon büszke vagyok a végeredményre.”

 

Az éneklés mellett Natalie a színészi ambícióiról sem mondott le, gyakran látható filmekben és tévésorozatokban, sőt az ausztrál X Factorban két évadon keresztül zsűritagként volt jelen. Az évek folyamán olyan produkciókban tűnt fel, mint a Johnny English, a Closed for Winter, vagy a Little Loopers. 2014 áprilisában a színpadon is megmutatta színészi tehetségét, a bathi Theatre Royal  Things We Do For Love című darabjában lépett fel Nikki szerepében.

 

 Natalie művészként és divatikonként egyaránt kiérdemelte a közönség elismerését. Az énekesnő, aki köztudottan a természetes szépség híve, még 42 évesen is kirobbanó formában van. Olyan nagynevű kozmetikai cégek és divatmárkák arcaként tűnt fel korábban, mint a L’Oréal vagy a Kailis.

 

Mindemellett szabadidejében előszeretettel jótékonykodik, és szívesen adja nevét jótékonysági kampányokhoz. Rendszeresen részt vesz a PETA állatvédő kampányaiban, és minden alkalmat megragad arra, hogy az olyan betegségekre is felhívja a figyelmet, mint például a klinikai depresszió vagy a mellrák.

 

Európai turnén a világhírű énekesnő


A platinaeladásokkal rendelkező énekesnő április végén európai turnéra indul. A háromszoros Grammy-jelölt művész ezúttal kisebb helyeken lép majd fel, hogy bensőséges hangulatú akusztikus előadásával még többet nyújthasson rajongóinak.

 

„Nagyon izgatott vagyok az új turné miatt, és épp azért választottam ezeket a kisebb helyszíneket, hogy köszönetet mondhassak a rajongóimnak – mondta az énekesnő. – Imádom a kisebb termek hangulatát. Olyan, mintha minden egyes embernek személyesen játszanék, és azonnal látom a reakciójukat is.”

 

Natalie ezen a turnén a teljes repertoárjából játszik majd, Male című utolsó albumának anyagát is beleértve. A koncertkörút április 22-én kezdődik Moszkvában, és átszeli az egész kontinenst, érintve többek között Észt-, Lengyel-, Francia-, Német-, valamint Írországot és az Egyesült Királyságot, hogy május 27-én Dániában érjen véget. Magyarországra harmadszorra érkezik pályafutása során, május 2-án ad koncertet az Akvárium Klubban.

 

A budapesti koncertrejegyek még kaphatók a www.livenation.hu és a www.ticketpro.hu oldalakon keresztül.

La femme La femme cikke 2017. április
címkék:
Zene
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.