"A klasszikus filmsztárok stílusjegyeit hordozza: kortalan kisugárzás, izgató rejtélyesség, igényes választások."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Ikon és kalandornő

A klasszikus filmsztárok stílusjegyeit hordozza: kortalan kisugárzás, izgató rejtélyesség, igényes választások.

Ott bujkál benne az önbizalom-hiányos, rémült kislány is, míg botoxinjekcióktól feszülő homloka, felduzzasztott szája, szilikonnal felturbózott melle a múló idővel folytatott harc jele. Persze negyvenhat évesen eljátszani a harminckét éves Grace Kellyt még akkor sem lehet könnyű, ha olyan csodálatos partnere van hozzá, mint Tim Roth. Az az átalakulás érdekelte a szerepben, amelynek során Hitchcock múzsája átváltozott Monaco félénk, törékeny Frist Lady-jévé.

 

 

 

Az Olivier Dahan rendezte Grace de Monaco című film az egyik ok, amiért idén tárt karokkal várták Nicole Kidmant a cannes-i filmfesztivál zsűrijébe. Másik vonzereje csodálatos átváltozó-képessége. A kritikusok, a közönség és a szakma szinte egybehangzó állítása szerint a tavalyi fesztiválon bemutatott A papírfiúval merészkedett a legmesszebbre a tabudöngetésben. Rezzenéstelen arccal mesélt a közönséges texasi ribanc szerepéről: „Nem érdekel, hogy ikon legyek. A lelkem mélyén kalandornő vagyok, és egyre messzebbre merek menni. A rendezőktől azt várom, hogy stimuláljanak, hogy veszélybe sodorjanak. Mi sokkoló van a szexben? Az erőszak sokkolóbb. Ha nem lenne ilyen stabil a szerelmi életem, a párkapcsolatom, az persze más lenne.”

Kemény nő és bevállalós. Nem a hírnév, a siker vagy a luxus hajtja, mindez megvan neki régóta. Annál áradóbb, szertelenebb lett a tehetsége, minél több fájdalom, szenvedés érte.

 

Sidney szépe

 

Annak a hajdani szeplős, fitos orrú, vörös loknis ausztrál lánynak minden kelléke megvolt ahhoz, hogy tündérmesébe csöppenjen. Porcelánfehér bőrű viaszbaba kinézete már akkor is megtévesztő

A GYERMEK
A szeplős, vörös loknis ausztrál kislány gyermekkora olyan volt, mint egy tündérmese.
volt. Ír felmenői az 1840-es évek közepén telepedtek le Sydney-ben. Nicole Honoluluban született, mert biokémikus, pszichológus, író apját akkor éppen oda kötötte a munkája. A sors bizarr fintora, hogy a mellrák kutatásában jeleskedő Anthony David Kidman feleségénél ezt a betegséget diagnosztizálták. Az első komolyabb csapás tizenhét évesen érte Nicole-t. Anyja állapota miatt megszakította tanulmányait, és kitanulta a kinezioterápiás masszőrködést.

Valóságos szenvedély volt az életében hároméves korától a tánc. Klasszikus balettet tanult, majd a színjátszás felé fordult, ami segített a félénksége legyőzésében. A melbourne-i Victorian College of the Arts elvégzése után Naomi Wattsszal együtt több színházban játszott Sydney-ben. Tizenöt évesen került kamera elé, Pat Wilson Bop Girls című zenés videoklipjében. Majd jött az Ausztrália nemzeti kincse korszak olyan minisorozatokkal, mint a Vietnam, a nagy sikerű Bangkok Hilton és nem utolsósorban a Halálos nyugalom című thriller, amelyben kiérdemelte az Ausztrál Filmintézet díját. Ennek köszönhetően került Hollywood és azon belül is a Mint a villám producerének látókörébe.

 

 

Az élet Tom Cruise mellett

 

Túlzás nélkül állítható, hogy Sydney szépének életében Tom Cruise felbukkanása a vízválasztó. Ily módon T. C. előtti és T. C. utáni időszámításról lehet beszélni. Szakmailag az előbbihez egy

SZERELEM
A Mint a villám forgatásán kötött ki Tom Cruise karjaiban.
filmcsillag felemelkedése kötődik, az utóbbihoz a fénykora. Hosszú évekig úgy tűnt, hogy álompár mivoltuk kikezdhetetlen és megingathatatlan. Nicole a szerelemben naiv és romantikus volt. Amikor a Mint a villám forgatásán Cruise karjaiban kötött ki, még nem sejthette, hogy önfeláldozó alkalmazkodása a kilencvenes évek hollywoodi férfi idoljához lelkileg a vesztét okozza. Nicole Kidman ugyanis nem csupán Tom Cruise-hoz ment férjhez, hanem vele a szcientológiai egyházhoz. Ennek szomorú bizonyítéka, hogy adoptált gyerekeiket, Isabellát és Connort a szekta távolította el tőle a válásukat követően. „Sok időmbe telt, amíg meggyógyultam”- vallotta be.

Sokáig úgy tűnt, a sírba viszik botrányos szakításuk, majd válásuk valódi okait. Ám a hosszú évek távlatából Nicole időnként bizalmas részletekkel szolgál a bulvársajtónak.

 

A teljes cikk a La femme 2013. nyári számában olvasható.

Szentgyörgyi Rita Szentgyörgyi Rita cikke 2013. augusztus
címkék:
Film | Sztár | Színész
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.