"Az európai premier után május 19-én Budapesten is fellép a Roxette!(X)"

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Egy poplegenda feltámadása

Az európai premier után május 19-én Budapesten is fellép a Roxette!(X)

Csodálatos visszatérni a nemzetközi porondra. A közönség napi visszajelzései bámulatosak, és alig várjuk, hogy ismét találkozhassunk a rajongóinkkal. Boldoggá tesz minket, hogy láthatjuk őket egész Európában! – nyilatkozták az együttes tagjai. Már 25 éve annak, hogy a Roxette bemutatkozó kislemeze, a The Look, 1989-ben első helyre került az amerikai slágerlistán. Ezt olyan listavezető felvételek követték, mint a Listen To Your Heart, az It Must Have Been Love és a Joyride, amelyek nem csupán megalapozták a Roxette karrierjét, de koruk egyik legsikeresebbjévé is tették a zenekart.

 

A Roxette több mint 75 millió albumot adott el – és ez a szám minden egyes nappal csak növekszik. Szédületes mennyiségű slágerével a duó a 80-as évek végétől a 2000-es évek elejéig felforgatta a listákat.

 

 

A svéd popzenei duó 1986-ban alakult Marie Fredrikssonnal és Per Gesslével. Küldetésük kezdettől fogva az volt, hogy meghódítsák a pop világát. A Roxette felállása előtt már mindkét zenész megalapozta karrierjét hazájukban, Svédországban. Egy nap az EMI svéd leányvállalatának kérésére Gessle és Fredriksson összeállt, hogy felvegyék első közös, angol nyelvű számukat, a Neverending Love-ot. A dal a nyár legnagyobb slágere lett Svédországban, ennek ellenére Mariénak azt tanácsolták, ne dobje el szólókarrierjét a Roxette kedvéért. A zenész szerencsére másképp döntött, és Per harmadik szólóalbumára tervezett anyagot használták végül a Roxette Pearls Of Passion című debütáló albumához. A 80-as évek végén érték el az első nemzetközi elismerést a Look Sharp! című, kereskedelmi áttörést eredményező albumukkal. Az együttes egy véletlen folytán tört be az amerikai piacra, állítólag egy ekkor Svédországban tanuló cserediák hazavitt egy példányt a Look Sharp! albumból, és továbbadta egy helyi rádióállomásnak. A dal hatalmas sikert aratott, és a Roxette már az előtt népszerűvé vált Amerikában, hogy a lemezük ott megjelent volna.  Az EMI végül vállalta, hogy hivatalosan is kiadják a Lookot az Egyesült Államokban. Mind a Look Sharp!, mind a Joyride arany- és platinalemez minősítést hozott az együttesnek.

 

Valószínűleg sokan emlékeznek a Roxette együttes talán egyik legismertebb slágerére, az 1987-es It Must Have Been Love-ra, amely a Micsoda nő! című romantikus filmvígjátékban csendült fel. A készítők először nem akarták beletenni a dalt filmbe, az együttesnek azonban nem volt ideje új számot írni, így végül jobb híján mégis megpróbálkoztak vele. Végül ez jó döntésnek bizonyult: a szám hihetetlen népszerűségre tett szert, és örökre összeforrt a film címével. 1991-től az együttes 10 éven keresztül állt a toplisták élén, slágereik és zseniális albumaik értékesítési rekordokat döntöttek. A Rolling Stone magazin így írt 1991-ben megjelent Joyride című albumukról: „Ebben a lemezben érezhetően jelen van a Roxette teljes személyisége, az együttes nem csupán jól felépített dalokat szállít a közönségnek, ennek a zenének szíve van.”

 

A Roxette mindig is kiváló érzékkel kombinálta a romantikus balladákat az intelligens popzenével, ez a tulajdonságuk a mai napig megmaradt. Zenéjüket fülbemászó dallamvilág, egyedi életérzés, frappáns szövegek jellemzik. Legnagyobb albumaik között volt a Don't Bore Us, Get to the Chorus, melyet kisebb szünet után, 1999-ben a Have a Nice Day, 2001-ben pedig a Room Service sikere követett. Dalaikkal bejárták az egész világot Buenos Airestől Sydney-ig.

 

Nyolcéves kényszerszünetüket követően – miközben Marie Fredriksson a rákkal küzdött – 2011-ben visszatértek Per Gesslével. Charm School című albumuk, valamint a She’s Got Nothing On (But The Radio) kislemezük ismét felkerült a slágerlisták élbolyába. Koncertsorozatukkal kétszer megkerülték a Földet, 153 koncerten összesen 1,5 millió ember előtt játszottak.

 

A Roxette tavaly októberben új turnéba kezdett, az európai része Milánóban kezdődik majd, és 30 fellépést foglal magában. A turné egészen a csapat 30 éves fennállásának 2016-os jubileumáig fog tartani, ezért a koncertkörutat The XXX – Anniversary Tour névre keresztelték.

 

A május 19-i, budapesti Roxette-koncertre jegyek a www.livenation.hu oldalon keresztül és a Ticketpro országos hálózatában kaphatók.

 

La femme La femme cikke 2015. február
címkék:
Zene
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.