"Volt-e, lehet-e újra polgárság Magyarországon? – teszi fel a kérdést a szerző."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Lex Gerenday – Egy polgárcsalád 150 éve

Volt-e, lehet-e újra polgárság Magyarországon? – teszi fel a kérdést a szerző.

 

Egy magyar polgárcsalád fejlődésrajza áll előttünk a szép kötetben: az ezerhétszázas évek végétől a huszadik század közepének rombolásáig. A szerző, az egykori Magyar Hírlap egykori újságírója egy reformkori, 1847-es alapítású, sikerrel működött vállalat tulajdonosainak leszármazottja. A kétszázötven év óta őrzött és fennmaradt személyes és cégokmányok alapján, helytörténeti iratokból és családi elbeszélések alapján rajzolja meg egy polgárosodó család történetét, s abban a magyar polgárság, a történelmi középosztály rövid történetét is, melynek számára nem az üzleti haszon volt a siker kizárólagos fokmérője. Hanem például a tulajdonból fakadó függetlenség érzése, melyhez a szakmai tudás megszerzése, a tisztesség, a becsület megőrzése is társult. A kötet legfőbb tanulsága az lehet, hogy egy új, őszinte polgárosodásra bizony még várni kell.
(Corvina Kiadó)

Egy magyar polgárcsalád fejlődésrajza áll előttünk a szép kötetben: az ezerhétszázas évek végétől a huszadik század közepének rombolásáig. A szerző, az egykori Magyar Hírlap egykori újságírója egy reformkori, 1847-es alapítású, sikerrel működött vállalat tulajdonosainak leszármazottja. A kétszázötven év óta őrzött és fennmaradt személyes és cégokmányok alapján, helytörténeti iratokból és családi elbeszélések alapján rajzolja meg egy polgárosodó család történetét, s abban a magyar polgárság, a történelmi középosztály rövid történetét is, melynek számára nem az üzleti haszon volt a siker kizárólagos fokmérője. Hanem például a tulajdonból fakadó függetlenség érzése, melyhez a szakmai tudás megszerzése, a tisztesség, a becsület megőrzése is társult. A kötet legfőbb tanulsága az lehet, hogy egy új, őszinte polgárosodásra bizony még várni kell. (Corvina Kiadó)

 

Falus Tamás Falus Tamás cikke 2011. december
címkék:
Irodalom | regény
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.