"Két soproni egyetemista többre vágyott, valami nagyot akart véghezvinni."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Tűzhangya

Két soproni egyetemista többre vágyott, valami nagyot akart véghezvinni.

 

A házaspár sokáig nem is tudta, hogy mit, mígnem megszületett az elhatározás: első magyar párosként áteveznek az Atlanti-óceánon. Még életükben nem eveztek, nem vitorláztak, de belevágtak, és megtanulták. Sőt, faipari formatervezőként megtervezték, majd megépítették hajójukat, az első magyar óceánjáró evezőshajót, melyet Tűzhangyának neveztek el. A kilenc méter hosszú, másfél méter széles, 160 kilogrammos hajónak csodájára jártak a világon, mint ahogy annak is, hogy lehetetlen küldetésük a számtalan nehézség ellenére is sikerült 2007-ben. A pár most megjelent izgalmas könyvét szinte egy ültő helyünkben kiolvassuk, átélve velük megannyi kalandot, veszélyt, élményt és végül a célba érést Közép-Amerikában, Antiguán, ott, ahol annak idején Kolumbusz is partra szállt. Viktória és Gábor szerint minden csak az akaraton múlik...
(Pongor Publishing)

A házaspár sokáig nem is tudta, hogy mit, mígnem megszületett az elhatározás: első magyar párosként áteveznek az Atlanti-óceánon. Még életükben nem eveztek, nem vitorláztak, de belevágtak, és megtanulták. Sőt, faipari formatervezőként megtervezték, majd megépítették hajójukat, az első magyar óceánjáró evezőshajót, melyet Tűzhangyának neveztek el. A kilenc méter hosszú, másfél méter széles, 160 kilogrammos hajónak csodájára jártak a világon, mint ahogy annak is, hogy lehetetlen küldetésük a számtalan nehézség ellenére is sikerült 2007-ben. A pár most megjelent izgalmas könyvét szinte egy ültő helyünkben kiolvassuk, átélve velük megannyi kalandot, veszélyt, élményt és végül a célba érést Közép-Amerikában, Antiguán, ott, ahol annak idején Kolumbusz is partra szállt. Viktória és Gábor szerint minden csak az akaraton múlik...(Pongor Publishing)

 

Falus Tamás Falus Tamás cikke 2011. december
címkék:
Irodalom | útikönyv
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.