"Ez az a könyv, amit nem kell elejétől a végéig elolvasnunk, használata azonban nélkülözhetetlen lehet."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Windows 10 zsebkönyv

Ez az a könyv, amit nem kell elejétől a végéig elolvasnunk, használata azonban nélkülözhetetlen lehet.

Életünk, munkánk szinte elképzelhetetlen a számítógép használata nélkül. Az idősebb generáció szinte együtt nőtt fel a digitalizációval, nem tanulta iskolában, mi is az a hardver, mit tud a szoftver, menet közben sajátította el, miként kell használni a gépet, a programokat – hol jobban, hol kevésbé. Ki kollégájától, ki tanfolyamokon, ki könyvek segítségével. Ki pedig gyermekétől, unokájától... Azt azonban már minden asztaligép-, laptop- vagy tablettulajdonos tudja, mi az az operációs rendszer, és azt is: ahogy múlnak az évek, úgy jön ki az újabb és újabb változat. A legeslegújabb napjainkban a Windows 10, mely a Windows 7 vagy 8.x Home és Pro változatairól ingyenesen frissíthető a megjelenés első évében.

Számos újdonságot kapott a legújabb Windows, sok a  változás az alkalmazások és beállítások között, melyek megismerésében segíthet Bártfai Barnabás: Windows 10 zsebkönyv című kiadványa. Csak néhány a változások közül: a Windows 8-ban debütált új kezelésmódok egy része eltűnt, ismét funkciót kapott a Start-menü, és több új opció is a monitorunkra kerülhet, így a több asztal használatának lehetősége. Ráadásul e gyakorlatias kiadvány nem csupán a Windows 10 kezelésével foglalkozik, hanem részletesen tartalmazza a Windows alatti fájlkezelést, számos windows-os program használatát, valamint a Windows beállításait is, így akár az ECDL vizsgához való felkészüléshez is hasznos segédeszköz lehet. Emellett szól egyes internetes szolgáltatásokról is.

A könyv azoknak is hasznos, akik most ismerkednek a számítógéppel, és a 10-es az első Windows-verzió az életükben. Ugyanakkor a szerző célja egyben az is, hogy a BBS-INFO Kiadó gondozásában megjelent zsebkönyvét az is kezébe vegye és haszonnal forgassa, aki rutinos Windows-felhasználónak számít.

A Microsoft azt a felelőtlen(?) ígéretet tette, hogy a Windows 10 az utolsó operációs rendszere, mostantól csak frissítések jönnek…

Lehet, hogy ez lesz az utolsó windows-os kézikönyv?

Falus Tamás Falus Tamás cikke 2015. szeptember
címkék:
Irodalom
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.