"A komédia, amelyben Shakespeare föltalálta a bulvárt és a pletykalapokat."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Sok hűhó semmiért

A komédia, amelyben Shakespeare föltalálta a bulvárt és a pletykalapokat.

Örülhetnének a fiatalok, házasodhatnának, szerelmeskedhetnének, ám ehelyett azzal foglalkoznak, ki mit mond róluk, ki mit pletykál. Mindenki azonnal elhisz mindent, és feltupírozva adja tovább. A szicíliai Messinában játszódó történetben a Leonátó-házban élő fiatal nők alig várják már a háborúból győztesen visszatérő katonákat, hiszen szerelemről, férjhez menésről álmodoznak. Minden a legjobban alakulhatna, ha nem nehezítenék meg maguknak az életet.

 

 

Aki volt már szerelmes, és közben félt, hogy átverik, aki házasságra vágyott, de mégis aggódott a várható bonyodalmaktól, az tudja csak igazán, miért ez Shakespeare leggonoszabb komédiája. Nevetségesek vagyunk, amikor párkapcsolatban próbálunk meg élni. Amennyire vágyunk a másikra, annyira félünk is tőle. A vérünk, az akaratunk hajt minket előre. Van, aki pénzt, van, aki hatalmat, és van, aki boldogságot remél a szerelemtől. Na, de mi a boldogság? Kinek, mi.  

 

Az okos nők és eszes férfiak gyanakodva méregetik egymást, és nem hisznek az ösztöneiknek. A naiv szerelmesek nem merik elhinni, hogy a dolgok néha pofonegyszerűek, ezért halálra bonyolítanak mindent. Közben kavarodnak a pletykák, a rosszindulat és az ármány, de mindig akad valaki, aki összebogozza, és van, aki kisimítja szálakat. Persze csak akkor, ha az érdeke úgy kívánja. Végül mégis minden nagy dolog a helyére kerül, a szó mindenféle értelmében.

 

Főszereplők: Pokorny Lia, Schmied Zoltán, Simon Kornél, Ágoston Katalin, Rada Bálint, Magyar Attila

 

Rendező: Puskás Tamás

 

Bemutató: 2015. december 5., Centrál Színház

La femme La femme cikke 2015. november
címkék:
Színház
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.