"A Firenze és az Uffizi képtár 3D jóval több, mint egy klasszikus művészeti dokumentumfilm. "

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

A művészet templomai

A Firenze és az Uffizi képtár 3D jóval több, mint egy klasszikus művészeti dokumentumfilm.

A Vatikáni múzeum 3D alkotóinak legújabb mozifilmje rendkívül látványos ismeretterjesztő alkotás, egy sokoldalú utazás Firenzébe, az itáliai reneszánsz bölcsőjébe, a korszak legjellemzőbb műremekeinek megismerésén keresztül; Michelangelo, Brunelleschi, Raffaello, Leonardo, Botticelli és további művészóriások alkotásaival és az azoknak otthon adó "kincsek tárházával", az Uffizi képtárral a központban.

Leonardo: A háromkirályok imádása című festménye 2016-ban, sokéves restaurátori munka után ismét hiteles állapotában tekinthető meg, a restaurált festményt e film nézői láthatják először egykori fényében. Ízelítőt kaphatunk az izgalmas, de sötétebb hangulatú, félelmetes lényekkel teli festmények világából is, például Caravaggio művein keresztül.

 



Minden szempontból a művészet játssza a főszerepet a filmben, köszönhetően annak, hogy a reneszánsz patrónusok kvintesszenciája, Lorenzo de' Medici a képzeletbeli idegenvezetőnk, akit a Spartacus c. filmből ismert Simon Merrells személyesít meg. A szakmai háttér hitelességét a film tudományos szakértője, a nemzetközileg elismert reneszánsz-specialista, Arturo Galansino garantálja, aki a londoni Royal Academy of Arts kurátora és a firenzei Strozzi Alapítvány elnöke. Ő és Prof. Antonio Natali, az Uffizi igazgatója választotta ki és méltatta a filmben bemutatásra kerülő, kulcsfontosságú műveket.

 

A Firenze és az Uffizi képtár 3D jóval több, mint egy klasszikus művészeti dokumentumfilm. Ez egy többrétegű, több érzékszervet megmozgató betekintés az itáliai reneszánsz bölcsőjébe, a korszak legjelentősebb műalkotásainak segítségével. A világon először készült mozifilm egy komplex “szabadtéri múzeumban”, azaz Firenze városában, ráadásul a 3Ds technológia lehetővé teszi, hogy a néző teljesen beolvadjon a filmbe, soha nem tapasztalt térélménye legyen: a műremekek magukért beszélnek, szépségüket a 3D-s technológia csupán még lefegyverzőbbé teszi. Mesélőnk, a legismertebb reneszánsz hatalmasság, a Simon Merrells alakította Lorenzo de' Medici, egy izgalmas és érzelemgazdag fiktív szálat gombolyít fel, miközben a legféltettebb titkaiba avat be. Kalauzunk még Antonio Natali, aki immár tíz éve áll az Uffizi képtár élén; Marco Ciatti, a Kőtár műhelyének vezetője; valamint Arturo Galansino, a Strozzi-palota igazgatója.

 

December 17-től országszerte a mozikban, magyar szinkronnal!

Budapesten kizárólag az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

La femme La femme cikke 2015. december
címkék:
Film
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.