"Évadnyitó koncertjén a Los Angeles-i Filharmonikusok társulata filmzenei gálaesttel tisztelgett John Williams előtt."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

A Star Warstól Schindlerig

Évadnyitó koncertjén a Los Angeles-i Filharmonikusok társulata filmzenei gálaesttel tisztelgett John Williams előtt.

Az estről készült koncertfilmet december 17-től országszerte több mint húsz filmszínházban vetítik. John Williams a legnagyobb kortárs zeneszerzők egyike, a filmzene meghatározó személyisége, aki mozinézők millióval szerettette meg a komolyzene hangzásvilágát. Jellegzetes nagyzenekari kompozíciói és mély érzelmeket tükröző dallamai olyan kultikus filmek sikeréhez járultak hozzá, mint a Cápa-, a Csillagok háborúja- és az Indiana Jones-széria, az E. T., a földönkívüli, a Schindler listája, a Jurassic Park, a Hét év Tibetben, a Harry Potter-filmek és számos további alkotás. Hat évtizedet felölelő pályája során több mint 100 film zenéjét komponálta, George Lucas és Steven Spielberg szinte valamennyi filmjének zenéje az ő nevéhez fűződik. Munkásságát számos díjjal ismerték el, húsz Grammy-, négy Golden Globe- és négy Emmy-díja mellett öt Oscar-díjat nyert el, 47 jelöléssel Walt Disney után ő érte el a második legtöbb Oscar-jelölést.


A Los Angeles-i Filharmonikusok társulata Gustavo Dudamel karmester vezetésével a 2014 szeptemberében, az évad nyitókoncertjén rendhagyó gálaesttel köszöntötte a mestert, legismertebb műveit szólaltatva meg Walt Disney Concert Hall kitűnő akusztikájú közegében.

 



Az estről készült másfél órás koncertfilm most bejárja a világot, hazánkban december 17-től vetítik országszerte a mozik, a színpadi produkciók közvetítéseire és filmtörténeti klasszikusok újrabemutatására specializálódott Pannonia Entertainment forgalmazásában. Budapesten a Corvin, a Puskin és a Művész mozi műsorán, valamint az Uránia Nemzeti Filmszínházban látható, emellett országszerte számos további helyszínen, többek között Szegeden, Debrecenben, Pécsett, Szombathelyen, Zalaegerszegen, Szolnokon és Kaposváron is vetítik, a rövid átvezető szövegeket magyarul feliratozva. A helyszínek részletes listája a film Facebook-oldalán, a www.facebook.com/JohnWilliamsGalakoncert címen olvasható.

A Star Wars-rajongók által várva várt Az ébredő erő premierjének előestéjén mozikba kerülő koncertfilmben felcsendül Williams legismertebb kompozíciója, a Csillagok háborúja főcímzenéje és a bevonuló Darth Vader alakját megidéző Birodalmi induló is. Emellett hallhatók lesznek jellegzetes részletek az Amistad, a Cápa és a Tintin kalandjai filmzenéjéből. A koncerten szólistaként közreműködik Itzhak Perlman világhírű hegedűművész, aki három tételt ad elő a Schindler listája zenéjéből, majd egy másik zenei hangulatot tükrözve a Hegedűs a háztetőn filmzenéjét szólaltatja meg – azt az örökzöld dallamot, amely az első Oscar-díjat hozta el Williamsnek. A szimfonikus zenei hangzásvilágból kitérőként a Kapj el, ha tudsz dallamait keltik életre a vendégművészek: Dan Higgins szaxofonos, Glenn Paulson nagybőgős és Michael Valeria vibrafonos virtuóz szólókkal színesítik az idén 83 éves mester életművén átívelő műsort, amely méltó felidézése és egyben elismerése ennek a páratlan pályafutásnak.

La femme La femme cikke 2015. december
címkék:
Zene
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.