"2016. február 4-én nyílik Lantos Tímea porcelántervező művész kiállítása A Mozdulatlanság határán címmel a Museion No.1 Galériában!"

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

A mozdulatlanság határán

2016. február 4-én nyílik Lantos Tímea porcelántervező művész kiállítása A Mozdulatlanság határán címmel a Museion No.1 Galériában!

Porcelántervező-keramikus iparművész, mellette művészeti doktorandusz. Lantos Tímea, aki az 50 tehetséges magyar fiatal programban is részt vett, ruhatervezőnek készült, de a kecskeméti Kandó Kálmán Művészeti Középiskolában tizenöt évesen megismerkedett a kerámiával.  

 

2010-ben kezdett el kézzel épített porcelánplasztikákat készíteni, egy egyetemi tervezési feladat kapcsán. Akkor a korallok felépítésének tanulmányozása, illetve felépülésük elvét átírva porcelán szerkezetek építése foglalkoztatta. Végül annyira közel került hozzá ez a formanyelv, hogy diplomamunkájában is alkalmazta 2011-ben. 2013-ban felvételt nyert a Pécsi Tudományegyetem Doktori Iskolájába, szobrász szakra, ahol Nagy Márta a mestere.

A hamarosan nyíló Mozdulatlanság határán című kiállításon a doktori iskola ideje alatt készült munkái szerepelnek, melyek egészen február 25-ig megtekinthetők a Museion No.1 Galériában.

 

 

„Általánosságban elmondható, hogy a formák létrehozásában, melyek egymással összefüggenek, folyamatosan arra törekszem, hogy az egységes gondolati keret formailag is kapocsként működjön az egyes darabok között, ami által nem csupán egymáshoz tartozóvá válnak, hanem egymással összehasonlíthatóvá is. Egyszerre foglalkozom azzal, hogyan rögzítsek gesztusokat, pillanatokat az anyagban, valamint annak a formanyelvnek a csiszolásával , cizellálásával, amelyben mindezt rögzítem” – mondta Lantos Tímea. 

La femme La femme cikke 2016. február
címkék:
Művészet
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.