"Micheller Myrtill 2016. március 18-án a Művészetek Palotájában mutatja be legújabb, Bonjour Paris! című, francia dalokból álló műsorát. "

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Bonjour Paris!

Micheller Myrtill 2016. március 18-án a Művészetek Palotájában mutatja be legújabb, Bonjour Paris! című, francia dalokból álló műsorát.

A koncert első felében Myrtill a SWINGUISTIQUE formációjával lép színpadra. Műsorukban Edith Piaf születésének 100. évfordulójára tisztelegnek, a francia énekesnő közismert sanzonjait adják elő, a zenekarra oly jellemző vidám manouche-swing stílusban. A dalokból a nyáron lemezt is készítenek. A második részben az elmúlt évtizedek népszerű frankofón slágerei – többek között Dalida, Yves Montand, Mireille Mathieu előadóktól – csendülnek fel jazz kvartettje kíséretében, a francia zenei világra oly jellemző harmonikával kiegészülve.

 

Micheller Myrtill az egyik legképzettebb jazzénekesnő hazánkban. A francia szak elvégzését követően a Zeneakadémia jazz-ének szakán szerzett diplomát (innen ered a francia nyelv és a francia dalok szeretete). A hazai zenei szakma elismert és közkedvelt szereplője, több mint 40 előadó lemezén működött közre. A Dr. Bubó mesemusical egyik színészeként is megmutatta tehetségét, illetve ő énekelte a  Meseautó című film remake-jének ismert slágerét is.

 

 

Külföldön is számos elismerésben részesült. 2006-ban a németországi Voice&Guitar versenyen – Pintér Tiborral közös ének-gitár duójukat – a legjobb 8 közé sorolták, majd Finnországban a Lady Summertime jazzénekesnők nemzetközi versenyén 3. helyezést ért el. 2007-ben Same as You című lemezüket Fonogram-díjra jelölték „Az év jazzlemeze” kategóriában. Ugyanebben az évben A legsikeresebb ötven fiatal Magyar Hírlap-kiadványban szerepelt.

 

2009-ben a Voice&Guitar duó nagy sikerrel koncertezik London neves jazzklubjaiban, és ez a turné adta alapját a második, True Colors című lemezüknek. Még ebben az évben megjelenik Myrtill harmadik önálló, Randevú/Rendez-vous kétlemezes kiadványa, magyar és francia nyelvű dalokkal. A következő években számos nagy sikerű koncertet adtak hazai és külföldi fesztiválokon, rendezvényeken, valamint a Budapest Jazz Club állandó, egyik elsőszámú fellépői lettek.

 

A Voice&Guitar duó tavaly tavasszal ünnepelte 10 éves fennállását a Katona József Színházban, és erre az alkalomra készítették el a Voice&Guitar 10 című lemezüket.

 

Micheller Myrtill és a SWINGUISTIQUE zenekara 2011 óta dolgozik együtt. Első közös lemezükön, amely rögtön aranylemez is lett, a múlt század Franciaországát idézik fel francia és angol nyelvű dalokkal. 2013-ban a Most szeretnék tinédzser lenni című magyar nyelvű albummal jelentkeznek, melyen az 50-es, 60-as évek közismert és méltánytalanul elfeledett magyar dalait vidám, gipsy-swing stílusban dolgozták fel. A zenekar tagjai: Pintér Tibor (gitár), Pintér László (gitár), Sárkány Sándor (nagybőgő), Gálfi Attila (dob).

 

Fotó: Degi Attila

La femme La femme cikke 2016. február
címkék:
Zene
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.