"A világhírű cirkusz, a Cirque du Soleil Magyarországon láthatóvá a lehetetlent – nálunk is bemutatja Alegría című előadását."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Májusi káprázat Budapesten

A világhírű cirkusz, a Cirque du Soleil Magyarországon láthatóvá a lehetetlent – nálunk is bemutatja Alegría című előadását.

A Cirque du Soleilt egy 20 fős utcai előadóművészekből álló csoport alapította 1984-ben, mára pedig québeci központú szervezetté alakult, amely a legmagasabb szintű artistaszórakoztatást nyújtja.

 

 

A vállalatnak jelenleg 5000 alkalmazottja van, amelyből több mint 1300 fő artista, a világ 50 különböző országából. A Cirque du Soleil társulata előadásaival a csodát és az élményt több mint 100 millió nézőnek vitte már el az öt kontinens több mint 300 országába, nemzetközi központjuk Montrealban, Kanadában található.

 

A nyughatatlan álom

 

Bár a társulat nevében szerepel a cirque, azaz cirkusz szó, a hagyományos cirkuszhoz mégsincs sok közük. Ez a meghatározhatatlan műfaj ugyanis egyszerre mese, tánc, akrobatika, dráma, humor, vásári mutatvány, játék, költészet, fantasztikum, misztika, muzsika és színvarázs. Mintha  Fellini álomfigurái keverednének a Hyeronimus Bosch-féle Gyönyörök kertjének lakóival, s mindez Peter Greenaway barokkos túlzásokkal teli, buja színeiben pompázna. És itt még nincs vége, mert a pekingi opera hatása is felsejlik néha, és megjelennek Fantázia különös lakói a Végtelen történetből.

A meseszerű sminkkel karakterizált, fantasztikusra stilizált kosztümökbe bujtatott figurák mind egy kicsit nagyobbak az életnagyságúnál.

A remek zene, a hihetetlenül izgalmas akrobatikus mozgás, a szuper-profi világítás, a hibátlan színpadi rendezés és az egy percre nem lanyhuló csapatmunka teszi, hogy az aréna nézőterén ülők önfeledten és szó szerint tátott szájjal nézik a produkciót.

A Cirque du Soleil társulata az Alegría show-ban olyat tesz, amire csakis ők képesek. Ahogy a Time Magazine írta: „Láthatóvá teszik a hihetetlent.”

 

Májusban Budapesten kápráztatnak

 

A Cirque du Soleil társulata 5 alkalommal, 2012. május 17. és 20. között lesz megtekinthető a  Budapest Sportarénában. Az Alegría a Cirque du Soleil klasszikus és nemzetközileg elismert produkciója, amely már több mint 10 millió embert szórakoztatott világszerte. Az Alegría szó spanyol eredetű, boldogságot, örömöt, örvendezést jelent. Az előadáson 17 különböző ország 55 artistája mutatja be a lélegzetelállító műsorszámokat. A produkció része például a szinkron trapéz szám, valamint a rendkívül energikus légtornász-produkció is, amelyben a gravitációval dacolva repülnek és szaltóznak több mint 12 méter magasan a színpad felett. A Power Track című lélegzetelállító rész briliáns ötvözete a precíz koreográfiának és a színpadba rejtett trambulin nyújtotta lehetőség kihasználásának. Az orosz rúdszámban az artisták látványos bukfenceket és szaltókat mutatnak be a levegőben repkedve és a rudakon landolva.

 

Jegyvásárlás

 

Jegyek kaphatók a www.livenation.hu és www.cirquedusoleil.com/alegria oldalakon keresztül,  valamint a Ticketpro országos hálózatában.
Ha regisztrálsz a Cirque Club honlapján, akkor az előzetes jegyvásárlási lehetőségek mellett exkluzív háttér-információkhoz, a társulat különleges ajánlataihoz is hozzájuthatsz.

 

A budapesti előadások időpontja a Budapest Sportarénában:

 

május 17., csütörtök, este 8 órai kezdettel
május 18., péntek, este 8 órai kezdettel
május 19., szombat, délután 4 és este 8 órai kezdettel
május 20., vasárnap, délután 5 órai kezdettel

La femme La femme cikke 2011. december
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.