"A már–már feledésbe merült magyarországi szarvasgombakultusz felélesztése a célja az idei, január végi gödöllői szarvasgomba fesztiválnak."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

A szarvasgomba ünnepe

A már–már feledésbe merült magyarországi szarvasgombakultusz felélesztése a célja az idei, január végi gödöllői szarvasgomba fesztiválnak.

A gödöllői Művészetek Házában január 29-én sorra kerülő szarvasgomba ünnep főszereplője a legízletesebb, francia társához hasonlító hazai téli szarvasgomba lesz, de a többi fajról (hazánkban jelenleg legalább 160-at tartanak nyilván) is mindent megtudhatnak majd az érdeklődők.

 

 

A III. gödöllői szarvasgomba ünnepen a szervezők szeretnék bebizonyítani, hogy ez a gomba magyar nemzeti kincs. Nem luxuscikk, hanem mindenki számára elérhető gasztronómiai különlegesség. Már Ferenc József osztrák császár, magyar király is ismerte és szerette a szarvasgombából készült ételeket (kedvence a gombás csicsókaleves volt), de Mária Terézia is szívesen használta ezt a növényt fűszerként szárnyas ételekhez. Így szinte természetes, hogy a Gödöllőn élő és dolgozó szakembergárda segítségével azon fáradoznak a városban, hogy a szarvasgomba – kultúra visszakerüljön méltó helyére.

A Gödöllői Szarvasgombász Egyesület és a város önkormányzata által szervezett program részeként a városba látogatók szarvasgombászokkal és kutyáikkal találkozhatnak, megtudhatják, hogy kik és hogyan gyártják a finom alapanyagból készült termékeket, de a gomba ültetvényezésének kulisszatitkaiba is beleshetnek. A gyermekeket szívesen bevonják majd a kutyás keresésbe, és természetesen bárki megkóstolhatja a finomabbnál finomabb szarvasgombás fogásokat is, melyeket mesterszakácsok készítenek. A csipegetés után a kisebbek a játszóházban, a nagyobbak a vásári forgatagban szórakozhatnak.

La femme La femme cikke 2012. január
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.