"Szakácskönyv egész évre"

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Legyél Te is a konyhád mestere

Szakácskönyv egész évre

"Akár ez is lehetne az alcíme a mostani kötetnek. Az év elején sokat gondolkoztam, gondolkoztunk azon, hogy milyen legyen a harmadik könyvem. Mivel egy jó szakács mindig friss alapanyagokkal dolgozik és szezonális ételeket készít, arra jutottam, otthonra is jól jönne ilyen téren egy kis útmutatás.

Minden hónapban három ételt mutatok meg: egy előételt, egy főételt és egy desszertet.

A legtöbb recept házias, magyaros étel, de vannak köztük olyanok is, amikkel Franciaországban találkoztam. Sőt néhányuk elkészítését Londonban lestem el. Egy dologban viszont megegyeznek: egytől egyig az elmúlt hat év legnagyobb kedvencei.

 Az alapanyagfotóknál – az első könyvemhez hasonlóan – most is mindenből annyi szerepel a képen, amennyi az adott étel elkészítéséhez szükséges. Így nem fontos komolyabban méricskélni azokat. Persze ha valaki először próbálja ki magát a konyhában, a kép alatt megtalálja a grammra pontos mennyiségeket.

A főzés fontosabb mozzanatait fázisfotókon mutatom be, így egy kicsit olyan, mintha ott lennék én is a konyhában, és együtt főznénk. Én mutatom, csak le kell másolni.

A teljes receptleírásokban az összes fontosabb konyhai trükk és buktató is szerepel. Ezért érdemes mindig elolvasni, vagy legalább átfutni őket főzés előtt, hogy minden étel tökéletesen sikerüljön.

 A receptek többnyire két személyre szólnak, de egyik-másik előételből és desszertből akár a vendégeinket is megkínálhatjuk. Már ha marad belőlük…

 Most pedig nincs más hátra, főzzünk együtt és együnk finomakat egész évben!"

Bernáth József

 

(Kossuth Kiadó)

La femme La femme cikke 2016. november
címkék:
Irodalom
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.