Vereb „Rocky” Adrienn az első magyar szerző, aki arra vállalkozott, hogy bemutatja a szuperélelmiszereket, illetve felhasználási módjukat. A könyv úttörő a hazai könyvpiacon és hiánypótló a gasztronómia iránt érdeklődők számára.
„Jómagam egy betegség kapcsán jutottam el a szuperélelmiszerek „világába”, s szeretném megosztani a nagyközönséggel mindazt, amit ebben a világban megismertem, megtanultam és már évek óta eredményesen alkalmazok. Ez nem egy úgynevezett gyógyító könyv, ami csodaszerek listáját tartalmazza, csupán egy olyan élelmiszer-csoport bemutatására vállalkoztam, amely révén egy kicsit egészségesebben, tudatosabban étkezhetünk – kemény lemondások nélkül.
A receptek sok olyan alapanyagot tartalmaznak, amelyek Magyarországon is könnyen és egyszerűen elérhetők, nem drágák, ám mégis szuperélelmiszerek, s kitűnő fogások hozzávalói lehetnek – ezzel cáfolva is azt a közkeletű tévhitet, hogy kizárólag drága és speciális alapanyagok a szuperélelmiszerek. Remélem, ez a könyv segít abban, hogy minél többeknek átadhassam a főzés örömét, az egészséges életmód előnyeit, valamint, hogy az egészséges ételek is lehetnek finomak.”
A könyv a Kossuth Kiadó gondozásában jelent meg, a képet illusztráló fotókat Pintér Árpád gasztrofotós készítette.