"A Bin-Jip öt hónap koncertszünet után tér vissza a színpadra. A legújabb formációikat a Trafóban hallhatjuk február 11-én. "

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Veronika újra énekel

A Bin-Jip öt hónap koncertszünet után tér vissza a színpadra. A legújabb formációikat a Trafóban hallhatjuk február 11-én.

Az utolsó koncert óta eltelt időszakot a zenekar tagjai közös dalírással töltötték, tehát máris készül a második lemez, amely hamarosan megjelenik.

 

 

 

A nemzetközileg már befutott bandák receptjét követve tehát a Bin-Jip, megszakítva a koncertek sorát, hónapokon keresztül a lemezkészítésre összpontosított. A zenekar tagjainak elmondása szerint a recept bevált, nagyon hasznosnak érezték ezt a nyugodt, de kreatív időszakot, hiszen így minden energiájukkal a születő dalokra koncentrálhattak. A koncerten hallható új dalaik dinamikusabbak, bátrabbak, harapósabbak, mint a zenekar bemutatkozó, 2010-ben Magyarország mellett Japánban is megjelent Enter című albumának zenéi, de természetesen megmaradt a kísérletező Bin-Jip hangzás is.

A koncert egyik különlegessége az interaktív látvány: a fiatal grafikus, Szabó Levente teljesen élőben rajzolt és effektezett képi világgal, live VJ-ként követi majd a színpadon történteket. Izgalmas látványra azonban nem kell a februári fellépésig várni, addig is mindenképpen érdemes megnézni a zenekar honlapján a Bin-Jip egyéni és szürreális videoklipjét, amit Pater Sparrow rendezett.

„Ha a zenében lenne bármire garancia (de nincs), akkor a Bin-Jip négy tagja garancia lehetne arra, hogy az elektronika nemcsak valami félig megértett díszítés lesz más stílusok mögött: Harcsa Veronika is kipróbálta magát több műfajban; Kaltenecker Zsolt zongorista-szintis jazzt tanult és játszik is, de régóta együtt dolgozik Andrew J-vel (itt: ritmusok, sampler, scratch); Gyémánt Bálint gitáros az, akit leginkább a jazz-életből lehet ismerni. Először a Cseh Tamás-feldolgozáslemezen hallottam a zenekart, az biztató volt. Az Enter című lemez nyitó, címadó száma pedig még jobb is, mint amire számítottam. Érdekesre torzított gitárhanggal kezdődik, aztán elindul egy ravasz alap, ami a korai Molokót juttatja eszembe - már csak azért is, mert Harcsa Veronika éneke pedig Róisín Murphyt.” (Quart)

La femme La femme cikke 2012. február
címkék:
Harcsa Veronika | Zene
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.