"A világ egyik legnépszerűbb énekese, Sir Rod Stewart 2018-ban visszatér Budapestre!(x)"

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Egy legenda visszatér

A világ egyik legnépszerűbb énekese, Sir Rod Stewart 2018-ban visszatér Budapestre!(x)

A varázslatosan egyedi hanggal rendelkező Rod Stewart, akinek többek között olyan slágereket köszönhetünk, mint a Sailing, The First Cut Is The Deepest, Rhythm Of My Heart, Baby Jane vagy a Maggie May, január 29-én, nyolc év után, vadonatúj show-jával visszatér Magyarországra, a Budapest Arénába.  

 

A legendás rocksztár egyike a minden idők legtöbb lemezét eladó énekeseinek, karrierjének öt évtizede alatt albumainak több mint 200 millió példánya kelt el világszerte, és az évek folyamán kétszer is a Rock and Roll Hírességek Csarnokának tagjává választották.

 

 Bár neve ma már szinte mindenütt ismerősen cseng, azt már kevesebben tudják róla, hogy gyerekkorától rajong a vasútmodell-építésért, 15 évesen otthagyta az iskolát, és zenei karrierjét megelőzően egy sor különös, művészi pályától független munkakörben is kipróbálta magát.

 

Újságkihordástól a világhírig

 

A híres énekes 1945-ben született Londonban egy ötgyerekes munkáscsalád legkisebb gyermekeként. Ahogyan ő fogalmazott „fantasztikusan boldog” gyermekkora volt, szülei mint legkisebbnek kitüntetett figyelmet szenteltek neki, és mindent biztosítottak számára, hogy kiteljesedhessen.

 

A család rajongott a fociért, így nem csoda, hogy ez a szenvedély Stewartra is átragadt, aki másik hobbija, a vasútmodell-építés mellett hamarosan nemcsak a meccsekre látogatott ki rendszeresen, de egy ideig ő maga is játszott. Stewart tehetségesnek bizonyult a futballban, így idővel az iskolai csapat kapitánya lett. Tanulmányait és a vizsgákat illetően azonban már kevésbé volt lelkes. 15 évesen otthagyta az iskolát, és munkát vállalt. Egy ideig egy plakátcégnél dolgozott, majd újságkihordással és kerítésjavítással foglalkozott, sőt egy ideig még a Highgate Cemetery temetői munkáiba is besegített.

 

A zenével 14 évesen kezdett komolyabban foglalkozni, ekkor kapta meg első gitárját az édesapjától. Az 1960-as években több együttesben is játszott, így például a The Jeff Beck Groupban és a Faces nevű bandában. 1969-ben szólókarrierbe kezdett, és megjelentette első An Old Raincoat Won’t Let You Down című szólóalbumát, amelyet 1970-ben a Gasoline Alley album követett. Korai munkái a rock, a folk és a soul különleges kombinációi voltak, jelentőségüket mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a későbbi rockegyüttesekre nagy hatást gyakoroltak.

 

Rod Stewart szólókarrierjében végül a nagy áttörést az 1971-ben kiadott Every Picture Tells a Story lemez hozta meg az énekes számára, melynek Maggie May című száma óriási sikert aratott mind az Egyesült Királyságban, mind pedig az Egyesült Államokban, és bekerült a Rock and Roll Hall of Fame 500 rock and rollt átformáló dala közé.  

 

1975-ben aztán a Faces feloszlott, Rod Stewart pedig bázisát Los Angelesbe helyezte át, és kiadta az Atlantic Crossing albumot, mellyel karrierje is új, poposabb irányt vett. A sikersorozat ezután is folytatódott. Az énekes az olyan 70-es évekbeli dalokkal, mint a Tonight's the Night vagy a Do Ya Think I'm Sexy?, örökre beírta nevét a zenetörténelembe.

 

Az évek folyamán Sir Rod Stewartnak hat egymást követő brit slágerlista-vezető albuma és összesen 62 slágerlistás dala jelent meg – ezekből 16 az amerikai slágerlista első tíz helyére is fel tudott kerülni. 2002-ben elhatározta, hogy készít egy 30-as, 40-es és 50-es évek legnagyobb slágereit tartalmazó albumsorozatot, amely végül a The Great American Songbook nevet kapta. A sorozat harmadik „része”, a Stardust meghozta számára az első Grammy-díjat is 2004-ben.

 

2016-ban az énekes abban a megtiszteltetésben részesült, hogy lovaggá ütötték zenei és jótékonysági munkásságáért.

 

Kifogyhatatlan lendület

 

Rod Stewart magánélete – ahogyan a legtöbb rocksztárnak – botrányoktól, buliktól és szenvedélyes szerelmi viszonyoktól volt hangos. A nyolcgyermekes zenész nagy nőcsábász hírében áll, pályafutása alatt számos modellel és színésznővel randevúzott. 2007-óta Penny Lancasterrel él házasságban.  

 

A 72 éves rocksztár, úgy tűnik, továbbra sem szándékozik visszavonulni. Koncerteken lép fel, turnézik, zenei pályája mellett pedig nagy hangsúlyt fektet a jótékonysági munkára is. Idén augusztusban csatlakozott a multiplatina eladásokkal rendelkező DNCE csapathoz, hogy újraértelmezzék minden idők egyik legnagyobb diszkóslágerét, a Da Ya Think I’m Sexy?-t, amellyel az MTV Music Awards gálán debütáltak kirobbanó sikerrel.

 

Legújabb koncertturnéja Németországot, Olaszországot, Horvátországot, az Amerikai Egyesült Államokat, Argentínát, Chilét és Magyarországot is érinti.

 

A január 29-i budapesti koncertre jegyek már kaphatók a www.livenation.hu és a www.ticketpro.hu oldalakon keresztül. A fellépésre kizárólag ülőjegyek válthatók.

La femme La femme cikke 2017. október
címkék:
Zene
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.