"Izgalmas zongorapárbajokkal, Liszt Ferenc rokonával, Broadway-sztárral és a világhírű Mungo Jerryvel érkezik a jubileumi Boogiefeszt. "

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Jubileumi Boogiefeszt Győrben

Izgalmas zongorapárbajokkal, Liszt Ferenc rokonával, Broadway-sztárral és a világhírű Mungo Jerryvel érkezik a jubileumi Boogiefeszt.

Idén 10. alkalommal rendezik meg Győrben a Boogiefesztet 2017. december 7. és 9. között. Mint azt a győriek és a boogie-rajongók egyaránt jól tudják, a Boogiefeszt immár egy kerek évtizede minden évben a boogie-woogie, a blues és a feledhetetlen szórakozás fesztiváljaként pezsdíti fel Győr-szerte a fagyos téli hangulatot. A 10. Jubileumi Boogiefeszt – Győri Nemzetközi Boogie Woogie Fesztivál sztárvendége ezúttal nem kisebb nevű előadó lesz, mint az In the Summertime című világsláger szerzője és előadója, Ray Dorset (Mungo Jerry) – már csak miatta is mindenképpen érdemes lesz ellátogatni a fesztiválra.

 

Az angol Mungo Jerry együttes 1970-ben alakult, neve T. S. Eliot Macskák-ciklusának egyik verséből (Mungojerrie and Rumpelteazer) származik. Már megalakulásuk évében világsikert arattak az In the Summertime című dalukkal, amely pályafutásuk legnépszerűbb slágere és a könnyűzene egyik legismertebb örökzöldje lett. Ezt követően a Beatles-lázt idéző „Mungo-mánia” alakult ki az együttes körül. A zenekar vezetője és egyetlen állandó tagja, Ray Dorset a későbbiekben dalszerzőként is egyedülálló sikereket ért el. A Mungo Jerry eddig három alkalommal: 1972-ben, 2006-ban és 2009-ben adott koncertet Magyarországon, Győrben pedig most először lesz élőben hallható és tapasztalható meg a „Mungomania” életérzés. Az esemény fényét tovább emeli, hogy Ray Dorset ezúttal közösen zenél majd a fesztivál házigazdájával egy fergeteges jubileumi koncertshow keretében december 9-én, a győri Audi Arénában. Az estre ellátogatók különleges zenei élménynek és természetesen hatalmas bulinak nézhetnek elébe, ugyanis egy rendkívül pörgős és sok humorral fűszerezett, egész estés show-műsor vár rájuk.

 

 

A fesztivál előadói között a műfaj legrangosabb külföldi művészeit, a hazai zenei élet kiemelkedő zenészeit, valamint profi világbajnok táncosokat találunk. Érdekesség, hogy a vendégelőadók sorában egy olyan zongoristát is láthatunk és hallhatunk, akit rokoni szálak fűznek Liszt Ferenchez, továbbá egy olyan amerikai énekesnő is fellép a fesztiválon, aki már több Broadway-szereplést is maga mögött tudhat. A háromnapos fesztiválra hét országból összesen 12 fellépő érkezik, köztük olyan nagy nevekkel, mint Nicolle Rochelle vagy Christoph Steinbach, aki napjaink egyik legvirtuózabb boogie-woogie zongoristája. A visszatérők között üdvözölhetjük Albert Koch szájharmonika-művészt vagy a lengyel Cherubinski & Cherubinska táncos testvérpárt, akik hazájukban ötszörös bajnokok, és jelenleg a világranglista második helyezettjei.

 

A fellépők felsorolásából természetesen nem maradhat ki Dániel Balázs és formációja, a Dániel Balázs Boogie Woogie Trió sem. A rutinos fesztiváljárók már jól tudják, hogy Balázs egyben a fesztivál házigazdája és főszervezője is. A fiatal győri zenész nemcsak a legvirtuózabb magyar boogie-woogie zongorista, hanem egyúttal a műfaj magyarországi nagyköveteként is ismert. A Mr. Firehand művésznéven játszó ifjú zenésztehetség hazai sikeres fellépései mellett rendszeresen koncertezik Európa-szerte, sőt már az Amerikai Egyesült Államokban is turnézott. Balázs együttese, a Dániel Balázs Boogie Woogie Trió jelenleg az egyetlen olyan magyarországi zenekar, amely tradicionális felállásban játszik boogie woogie-t egész estés produkció keretében. A tagok technikai tudásához remek hangulat, ütős poénok és a játékukat fűszerező színes elemek társulnak, az idei fesztiválra pedig igazi különlegességekkel készülnek.

 

A boogie woogie nemcsak a rock and roll őse és a jazz egyik válfaja: egyszerre zene, tánc és életérzés. Pezsgés, vidámság, a ritmus és a virtuozitás játéka, valamint zenei és táncos improvizációk jellemzik – mindezeknek köszönhetően a harmincas–negyvenes évek Amerikájának zenei stílusa az első pillanattól fogva magával ragadja a hallgatót.

 

La femme La femme cikke 2017. december
címkék:
Zene
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.