"Egy magával ragadó portré a legnagyobb reneszánsz mesterek egyikéről! "

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Betekintés egy festőfejedelem életébe

Egy magával ragadó portré a legnagyobb reneszánsz mesterek egyikéről!

A művészet templomai című, 2012-ben indult ismeretterjesztő mozifilmsorozat következő része, a hazánkban is nagy sikerű Vatikáni Múzeum 3D, Firenze és az Uffizi-képtár 3D és a Pápai bazilikák 3D alkotóinak új filmje a legkiválóbb reneszánsz mesterek egyikének, a művészettörténet egyik legmeghatározóbb alakjának, Raffaello Sanziónak állít emléket.

 

Rafaellót a kortársak és a későbbi generációk is csodagyereknek tekintették, munkássága, amely átmenetet teremtett a reneszánsz és a manierizmus között, a figuratív ábrázolást példa nélküli magasságokba emelte. Bár Michelangelo Buonarroti és Leonardo Da Vinci oldalán a híres reneszánsz triád tagja volt, történetét mind ez idáig kevesen ismerhették. A december 14-től mozikba kerülő film erre is lehetőséget nyújt: a legfejlettebb 3D-kamerákkal és a művek többrétegűségét szemléltető, különleges térbeli képalkotási technikák segítségével készült látványos ismeretterjesztő film eddig példátlan alapossággal mutatja be Raffaello életét és művészetét.

 

 

A másfél órás film harmincnyolc Raffaello-művet és további hat Raffaello inspirálta alkotást mutat be, többek között az urbinói Raffaello-ház, a firenzei Uffizi Képtár és a Vatikáni Múzeum műkincseiből válogatva. A nézőket olyan neves művészettörténészek kalauzolják végig ezeken a csodálatos helyszíneken, mint Vincenzo Farinella egyetemi tanár, Raffaello-szakértő, Antonio Natali, az Uffizi Képtár korábbi vezetője és Antonio Paolucci, a Vatikáni Múzeum igazgatója. A műelemzéseket és az alkotások páratlanul részletgazdag közeli felvételeit történelmi rekonstrukciók alapján készített rövid játékfilmes betétek színesítik, amelyek betekintést nyújtanak a művész mindennapjaiba és fontos életeseményeibe.

 

A filmet december 14-től vetítik országszerte a mozikban, 3D-ben, magyar szinkronnal. Budapesten kizárólag az Uránia Nemzeti Filmszínházban lesz műsoron, ahol december 13-án a film premier előtti díszvetítésen Halász Rita művészettörténész, a Magyar Nemzeti Galéria munkatársa tart rövid felvezető előadást. Emellett országszerte a megyeszékhelyek többségén is bemutatják a művészmozikban. 

La femme La femme cikke 2017. december
címkék:
Művészet
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.