"Az internetes zaklatásról tart előadást a BrandFestival októberi rendezvényén."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Monica Lewinsky Budapesten

Az internetes zaklatásról tart előadást a BrandFestival októberi rendezvényén.

Az online inzultálás, a nyilvános megszégyenítés életre szóló kihatással lehet az áldozatra. A tinédzser korosztály a legveszélyeztetettebb, akik szabadidejük jelentős részét töltik az online térben. Míg az osztályban adott a tanári felügyelet, addig a chatszobákban, Viber- és WhatsApp-csoportokban nincs igazán kontroll.

 

Az UNICEF és az Ipsos közös, 25 országban végzett kutatásából kiderül, hogy a magyar 5–8. osztályos gyerekek közel 80%-a az internetes bántalmazást súlyosabbnak tekinti az inzultálás egyéb formáinál. Az áldozatok 93%-a élt át magányt, szorongást, negatív érzelmi vagy depresszív tüneteket a zaklatás következtében.

 

A BrandFestival idei tematikájában a legmeghatározóbb piaci és technológiai trendek közül a tartalomban a cyberbullying is kitüntetett figyelmet kap, melynek egyik legismertebb alakja Monica Lewinsky, aki az internetes zaklatás veszélyeivel és megoldási alternatíváival kapcsolatban tart előadást a BrandFestival-on, október 18-án.

Véleménye szerint az internetes bántalmazás, lelki terrorhadjárat. Ezért néhány évvel ezelőtt új misszióba kezdett, és mára a cyberbullying és a nyilvános megszégyenítés elleni küzdelem egyik legelhivatottabb szószólójává vált. Figyelmeztetni szeretné egyrészt a fiatalokat, hogy legyenek rendkívül óvatosak, mert a legapróbb hiba elkövetésével is tönkre tehetik az életüket. Másrészt úgy véli, hogy a #metoo  mozgalomnak köszönhetően olyan erőt kapnak a hatalmi egyenlőtlenség következtében sérelmet elszenvedő nők, amely az ő meghurcoltatása idején nem állt rendelkezésére.

Bátor és lelkesítő beszédeiben alaposan körbejárja a nyilvános megszégyenítés, a média és internet általi totális megsemmisülés témakörét. A személyes tapasztalataiból merítve arra is választ ad, hogy miképpen lehet talpra állni egy ilyen helyzetben.

Monica Lewinsky meghurcoltatása és nyilvános megszégyenítése a 90-es évek végén kezdődött, amikor nyilvánosságra került, hogy kapcsolata volt Bill Clintonnal, az Egyesült Államok akkori elnökével. Magánszférája egy pillanat alatt megsemmisült, offline és online hadjárat indult ellene, hosszú évekre közmegvetés és gúny céltáblájává vált. Botrányhősként a címlapokon találta magát, rövid idő alatt egy ismeretlen fehér házi alkalmazottból széles tömegek előtt megszégyenített, ismert emberré vált.

 

A BrandFestival, Közép-Európa egyik legjelentősebb stratégiai konferenciája és rendszeres szakmai csúcstalálkozója. Az idén 18. alkalommal megrendezésre kerülő BrandFestival-on, a „Heroes & Stories” alapgondolat mentén elemzi a jövőt a több, mint 100 előadó.

La femme La femme cikke 2018. szeptember
címkék:
BrandFestival |
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.