"Nagy Sándor fergeteges komédiában nyújt lenyűgöző teljesítményt a Játékszín legújabb, Teltház című darabjában."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Egy színész, negyven karakter

Nagy Sándor fergeteges komédiában nyújt lenyűgöző teljesítményt a Játékszín legújabb, Teltház című darabjában.

Sam Peliczowski (Nagy Sándor) a nagy lehetőségre vár. Az álomszerepre, amellyel beteljesítheti álmát, hogy végre befutott, sikeres színész legyen. Az egyre reménytelenebbnek tűnő szerepmeghallgatások között egy felkapott new york-i étterem telefonos foglalásait intézi és megadóan tűri a számtalan megaláztatást, amiből bőven kijut neki a ranglétrán felette állóktól.

Az amerikai szerző, Becky Mode vígjátéka a sodró lendületű párbeszédekre épül, és arra a dramaturgiai csavarra, hogy a Sam Peliczowskit és a cselekményben – a telefonvonal másik végén – feltűnő közel negyven karaktert ugyanaz a színész alakítja. A vígjáték őrületes tempóban pörgő dialógusai önmagukban is kihívást jelentenek, a különböző karakterek közötti másodpercenkénti váltás pedig egyenesen lehetetlen színészi feladatnak tűnik. Legalábbis egy átlagos képességű komédiásnak. Nagy Sándor szerencsére nem az! Zsenialitását a némafilmek világát megidéző Chaplin: Nagyvárosi fények színpadi adaptációjában szavak nélküli játékával már megcsillantotta, ez alkalommal a nyolcvanpercnyi játékidő és a teljes szövegkönyv is a személyére épül.

 

Az előadás rendezője, Horgas Ádám így fogalmazott: „Pályafutásom során nem találkoztam még ilyen nehéz színészi feladattal. Ez a darab speciális képességeket igényel karakterjátszásban és koncentrációban is, a gyors személyiségváltások elképesztő agyi teljesítményt kívánnak meg az előadótól. Közel negyven hangon szólal meg, ráadásul a hangokhoz más-más figurákat kell megjelenítenie – és mindezt vígjátékhoz illő könnyedséggel.”

 

Becky Mode vígjátéka a negyedik helyen szerepelt a Time magazin „Az év tíz legjobb színdarabja” korábbi válogatásában. A Játékszínben december tizedikétől szerepel műsoron, sőt, aki szórakoztató szilveszteri programot keres, akár a Teltházat is választhatja évbúcsúztató programnak.

La femme La femme cikke 2022. december
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.