"A rovarok színes, nyüzsgő világát hozza el Budapestre elképesztően látványos produkciójában a Cirque du Soleil."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Varázslatos cirkuszi show

A rovarok színes, nyüzsgő világát hozza el Budapestre elképesztően látványos produkciójában a Cirque du Soleil.

Újra turnézik a világ legnagyobb, egyedülálló újcirkusza, a kanadai székhelyű Cirque du Soleil, hogy látványos, energikus, egyben humoros produkcióival elkápráztassa nézőit. Akrobatikus mutatványokból, táncokból, mozgásművészeti elemekből álló, életteli show-iban kiváló zenei aláfestéssel, szemkápráztató megvilágítással mesél el történeteket.


Nagyszerűsége abban áll, hogy egyszerre minden korosztályhoz szól, s színpompás előadásaik során a nézők figyelmét minden pillanatban képes lekötni a hatalmas teljesítményt nyújtó szereplőgárda. Akik között van artista és akrobata, légtornász és zsonglőr, táncos és mozgásművész – de komikusok sem maradhatnak ki a sorból. Alkalmanként magyar előadóval is büszkélkedhet a csapat.

Szinte teljesen megújult OVO címet viselő műsoruk (az OVO a portugál nyelvben tojást jelent). Első premierje még 2009 tavaszán volt, de a mostani felújítás során szinte rá sem lehet ismerni a korábbi változatra. Az alapkoncepció viszont változatlan: egyedi személyiséget kölcsönözve a rovaroknak, bemutatja az apró állatok világát, hangsúlyozva a biológiai sokféleség nagyszerűségét, szépségét, annak minden rezdülésével. Az új előadásban három új karakter is bekerült kolóniába. Legnagyobb képzeletünket is felülmúlja a színpadon megelevenedő élet: a hálójukból kitekeredő hipnotikus pókoktól trambulinokról ugráló hatalmas tücskökig tárul fel előttünk egy elképzelt világ. A gyermekeket és a gyermeki érzületű felnőtteket egyaránt elbűvöli a már-már kaotikusnak tűnő állatsereglet.


A tizennégy évvel ezelőtti montreali bemutatót követően az eredeti darabot 30 ország 160 városában több mint 7 millió ember látta. E mostani színes előadásra 25 országból toborzódott a 100 társulati tag, akik közül 52-en artisták.


A Cirque du Soleil (magyarul A Nap Cirkusza) újcirkuszi társulatot 1984-ben, csaknem negyven esztendeje alapította Kanadában két utcai előadóművész. Később csatlakozott hozzájuk egy cirkuszművész, de állatszámok híján a kortárs cirkusz irányába indultak el. A sikeres produkciók és turnék lehetővé tették, hogy bővüljön a társulat, és mind látványosabbá és lélegzetelállítóbbá váljanak az újabb és újabb előadások. Idővel a csapat több részre oszlott, kialakultak az utazó és az állandó helyszínen – például Las Vegasban – fellépő társulatok. Később tulajdonoscserék, befektetői csoportok megjelenése és komoly invesztálások tették egyre nagyobbá a Cirque du Soleilt, melynek aztán meg kellett küzdenie mind a 2008/09-es válsággal, mind a koronavírus-járvány okozta fellépési akadályokkal. Ám a vállalkozás mindig talpra tudott állni.


A magyar közönség előtt sem ismeretlen a társulat, hiszen már számos előadásával járt Magyarországon. Először 2007 őszén, a Delirium című produkcióval, majd 2008-ban és 2010-ben a Saltimbancóval. 2012 tavaszán az Alegríát mutatta be, egy évvel később a Michael Jackson: The Immortal World Tour is elérte hazánkat. 2015-ben eljöttek a Quidammal, 2017-ben pedig a Varekai című műsorukkal is. 

Az OVO Budapesten az MVM Dome-ban hat alkalommal lesz látható 2024. február 8-tól február 11-ig. Csütörtöktől szombatig este fél 8-kor kezdődnek az előadások, de szombaton és vasárnap találunk a kisgyermekes családoknak kedvező délelőtti és délutáni fellépéseket is. Hogy milyen látványvilágra számíthatunk, arról az fenti videórészletből meggyőződhetünk.


Jegyek már elérhetők a szervező Live Nation weboldalán.

La femme La femme cikke 2023. november
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.