"„Michel asszonyból a sündisznó eleganciája árad: kívülről tüskék borítják, valóságos erődítmény, de belül éppen olyan kifinomult, mint a sündisznó.""

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

A sündisznó eleganciája

„Michel asszonyból a sündisznó eleganciája árad: kívülről tüskék borítják, valóságos erődítmény, de belül éppen olyan kifinomult, mint a sündisznó."

Így jellemzi a 12 éves szuperokos és gazdag Paloma a Grenelle utca 7. házmesternőjét, Renée-t. Renée 54 éves, mindössze hat osztályt végzett, de ösztönös intelligenciájával Tolsztojt és Kantot olvas, Mozartot hallgat, tárlatokra jár, japán művészfilmeket néz. Nagyon ügyel arra, hogy a ház felfuvalkodott, jómódú lakói csak a kövér, tyúkszemes, félművelt házmestert lássák benne. Egyszer azonban a házba költözik Ozu úr, a dúsgazdag japán férfi, aki átlát a szitán, és felforgatja Renée életét. A szívet-lelket melengető regény csak Franciaországban több mint egymillió példányban kelt el…
(Geopen Kiadó)

Falus Tamás Falus Tamás cikke 2011. szeptember
címkék:
Irodalom | Könyv | regény
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.