"A Szentpétervári Fesztivál Balett klasszikus koreográfiával, klasszikus darabokkal érkezik Budapestre."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Arisztokratikus ragyogás

A Szentpétervári Fesztivál Balett klasszikus koreográfiával, klasszikus darabokkal érkezik Budapestre.

A művészi hagyományokat és a mesteri tánctechnikát ötvöző társulat képviseli mindazt, amitől az orosz klasszikus balett népszerűsége olyannyira töretlen maradt az évtizedek során, a rendszerváltás után is. Szigorú klasszikus elegancia mellett a 21. század friss, légies atmoszférája teszi a Szentpétervári Fesztivál Balett előadásait felejthetetlenné – tökéletes koreográfia, arisztokratikus ragyogás, csillogó jelmezek és díszletek váltják valóra generációk legszebb meseélményeinek világát.

 

 

A három előadásból álló vendégszereplés a klasszikus balettrepertoár patinás mesterműveit mutatja be a széles közönség számára, amelyek igazi jutalomjátékot jelentenek a színpadi művészek és a közönség számára egyaránt – életkortól függetlenül. A Diótörő, Pjotr Csajkovszkij gyönyörű muzsikájával a karácsony egyik legszebb tündérmeséjét eleveníti meg a fa alatt megelevenedő játékokról.

 

A Csipkerózsika, amelynek feldolgozására maga Csajkovszkij is saját művészi csúcsteljesítményeként tekintett, a legszebb emberi értékek – szerelem, hűség, kitartás, jóra törekvés – himnusza. Az örök álomra kárhoztatott Csipkerózsika átkát csak az emberfeletti megpróbáltatásokat leküzdeni képes királyfi tudja megtörni, hirdetve a jó végső győzelmét a rossz felett.

 

A Hattyúk tava a nyugati tánckultúra és egyben az egyetemes emberi civilizáció egyik szimbóluma. Csajkovszkij legismertebb színpadi zenéje az örök művészi értékek panteonjában foglal helyet. Ugyanakkor gyönyörű történetet dolgoz fel, a klasszikus koreográfia fantasztikusan virtuóz tánckettősöket tartalmaz, amelyek az ember lélek jó és rossz felének harcát elevenítik meg a csodálatos tündérmese keretében. Így a történet és a látvány számos rétege megérinti gyermekek és felnőttek lelkét egyaránt.

 

Előadások:

Budapest Kongresszusi Központ
2012. november 10., 15.00, Diótörő, 19.00, Csipkerózsika
2012. november 11., 15.00, 19.00, Hattyúk tava


Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok
2012. november 12., 19:00, Hattyúk tava

Debrecen, Főnix Csarnok
2012. november 13., 19:00, Hattyúk tava

La femme La femme cikke 2012. november
címkék:
Művészet | Színház | Tánc
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.