"A karácsonyi időszak közeledtével érdemes gondolni arra is, hogy az ünnepi felkészülés emlékezetes legyen."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Advent Kölnben és Bonnban

A karácsonyi időszak közeledtével érdemes gondolni arra is, hogy az ünnepi felkészülés emlékezetes legyen.

A karácsonyfa állításának története Németországból ered, így nem csoda, hogy az itteni meseszép ünnepi vásárok különlegességeket rejtenek. Míg Kölnben a Dóm impozáns látványa és a középkort idéző hangulat, addig Bonnban az adventi naptárrá változó Városháza teszi különlegessé a karácsonyi vásárt.

 

 

Köln

 

Az elbűvölő Rajna parti városban immár hét karácsonyi vásár várja a vendégeket. A vásárok széles választéka rejteget hagyományőrző karácsonyi, középkori piacokat és design vásárokat egyaránt. Az elbűvölő karácsonyi kavalkádra évente közel 2 millióan kíváncsiak advent idején. Az egyik legkülönlegesebb helyszín a kölni Dóm, amely impozáns látványt nyújtva magaslik a 150 feldíszített karácsonyi stand fölé. A város legmagasabb karácsonyfáját is itt állítják fel minden évben. A vásári forgatagban számos ínycsiklandó, helyi édesség és forralt bor között válogathatunk.

 

Nyitva tartás: 2011. november 26-től december 23-ig, naponta 11 órától 21 óráig.

 

Bonn

 

Az egykori német főváros, Bonn, hangulatosan kivilágított utcáival, a Münsterplatz, Friedenplatz Vivatsgasse és a Windeckstraße lenyűgöző karácsonyi vásáraival várja a látogatókat. December első napjától a régi városháza egy hatalmas adventi naptárrá alakul át, mely minden nap egy-egy újabb ablak kivilágításával jelzi az ünnep közeledtét. Emellett karácsonyi koncertek, programok és egy 280 négyzetméteres korcsolyapálya gondoskodik a feledhetetlen élményről.

 

Nyitva tartás: 2011. november 23-tól december 23-ig, naponta 11 órától 21 óráig.

La femme La femme cikke 2012. november
címkék:
Hagyomány | Karácsony | Utazás
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.