"Hemingway nagy író akar lenni, s ehhez 1921-ben Párizs tökéletes helyszín lehet. Ezért utazik Chicagóból Európába Ernest és ifjú felesége, Hadley."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

A párizsi feleség

Hemingway nagy író akar lenni, s ehhez 1921-ben Párizs tökéletes helyszín lehet. Ezért utazik Chicagóból Európába Ernest és ifjú felesége, Hadley.

A társaság kiváló, Párizsban él Gertrude Stein, Ezra Pound, F. Scott és Zelda Fitzgerald. Az újdonsült művészbarátokkal együtt isznak, táncolnak, élvezik az életet – és szabadon gondolkodnak a világ dolgairól. E bohém világba azonban nehezen illeszkedik be a szerelmes fiatal feleség Hadley, akinek hagyományos elképzelése van a házasságról, családról. Hemingway pedig egy idő után kikacsint a házasságból, sőt azt szeretné, hogy szeretőjével hármasban éljenek. Az amerikai írónő kutatásai alapján, egyes szám első személyben, a feleség szemszögéből meséli el a különös házasság és a válás történetét.
(Alexandra)

Falus Tamás Falus Tamás cikke 2012. december
címkék:
Irodalom
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.