"2012 szilveszterének éjszakáján ismét az Amadinda együttes és Presser Gábor zenéje tölti meg a Művészetek Palotájának hangversenytermét."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Dob és újév

2012 szilveszterének éjszakáján ismét az Amadinda együttes és Presser Gábor zenéje tölti meg a Művészetek Palotájának hangversenytermét.

Útjára indul a „zenevonat”, vidáman zakatolva hegyen-völgyön át, bebarangolva a zenetörténet kimeríthetetlenül gazdag és változatos korszakait. Reneszánsz madrigálok, Maurice Ravel zseniális kompozíciói, egzotikus ritmusok és dallamok, gospel és az elmaradhatatlan Presser dalok követik egymást.

 

 

A már hagyománynak számító óévbúcsúztató-újévet köszöntő koncert egyik legfőbb vonzerejét azok a produkciók jelentik, amelyek ritkán, vagy soha korábban nem voltak hallhatóak, köztük olyanok is, amelyek nagy valószínűséggel kizárólag egyszer, ezen a koncerten hangzanak csak el. A közönség több mint egy évtizede tartó érdeklődésére jellemző, hogy a koncertek évről-évre telt házak előtt zajlanak, sokan már hetekkel-hónapokkal az újabb koncert előtt biztosítják helyeiket.

 

Az első rész hagyományosan az Amadinda repertoárjának legnépszerűbb darabjaiból épül fel, amely az est vendége, a nemzetközi hírű Szent Efrém Férfikar produkcióival egészül ki. Az éjfél előtti perceket Johann Sebastian Bach zenéje, az utolsó óévi pillanatokat, az Amadinda gongjainak zúgása tölti ki.

 

Míg a koncert első felét percre pontosan meg kell tervezni – hiszen elképzelhetetlen lemaradni az éjfél pillanatáról – a második rész már jóval kötetlenebb, időtartama függ a közönség akaratától is. A második rész a megismételhetetlen pillanatoké. Az újév első produkciója hagyományosan egy Strauss polka, majd színpadra lép az est másik házigazdája, Presser Gábor. A „zenevonat” örökzöld Presser dalokkal és az erre az alkalomra újrahangszerelt LGT számokkal ér a végállomásra.

 

…neked zörög a dob, neked énekelek…

Az Amadinda együttes és Presser Gábor szilveszteri koncertje
Közreműködik: Szent Efrém Férfikar

2012. december 31. (hétfő), 22:45, Művészetek Palotája

La femme La femme cikke 2012. december
címkék:
Budapest | Koncert | Zene | Ünnep
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.