"A budapesti Design Hét egyik legizgalmasabb kiállítása Münchenbe utazik."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Kortárs, ékszer, kiállítás

A budapesti Design Hét egyik legizgalmasabb kiállítása Münchenbe utazik.

Különleges látványban volt részük azoknak, akik 2012 októberében ellátogattak a Faur Zsófi Galériába, ahol egy óriási hófehér hullám ívelt végig a kiállítótérben. Ez az izgalmas jelenség installációként szolgált négy ékszertervező: Huber Kinga, Kecskés Orsolya, Stomfai Krisztina és Vékony Fanni víz tematikájú munkáinak. A kiállítást a hullámzó installáció ellenpontjaként Pecsics Mária fotóművész alkotásainak mozdulatlan mezőgazdasági tája tette teljessé.

 

 

A hazánkban kevéssé ismert kortárs, vagy autonóm művészi ékszer Nyugat-Európában már a hatvanas évektől virágzó műfaj. Münchenben, a Schmuck kortársékszer kiállításon 1959 óta minden márciusban találkozhatunk a világ minden tájáról érkező alkotásokkal. A nagy múltú, rangos esemény a szakmai körök fontos találkozóhelye, tervezők, műgyűjtők, muzeológusok és professzorok járják végig nem csak a központi kiállítást, hanem a városban hozzá csatlakozó ún. Schmuck Off Program közel 50 eseményének helyszíneit is.

 

Magyar művészcsoport teljes kiállítással most jelenik meg először müncheni Schmuckon. „Still waters run deep” címmel a Goldberg Stúdióban látható március 7-től a látványos hófehér hullám a különleges ékszerekkel és a CULTURA fotósorozat legújabb darabjaival.

 

GALÉRIA
Galéria
A kiállított ékszerek öt művész különböző szemszögéből járják körül a víz témát. Huber Kinga légies, pausz papírból készült brossai az Eső, az Örvény, és a Felhő az áttetszőséget és a mozgást elegyítik. Kecskés Orsolya Zen kertjében a mozdulatlanná merevedett hullámzó víz az önmagunk megismeréséhez vezető életeken át tartó meditáció szimbóluma. Stomfai Krisztina kelyhet formázó gyűrűi a víz felfogására és egyben az élet bölcsőjére utalnak, a születésre, a befogadásra és a teremtésre, ami az alkotás maga. Vékony Fanni Folyók védelmében című nyakékével az élővizeink szennyezésére hívja fel a figyelmet, alapanyagként használja a damilt, ami hulladékként a vízi állatok sérüléséhez, sokszor halálához vezet. Pecsics Mária CULTURA című fotósorozatának témája az egymásrautaltság, a természetes víz és a mezőgazdasági termelés folytonos kölcsönhatása, amely évezredek óta meghatározza a táj arculatát.

 

Aki teheti, látogasson el március második hetében Münchenbe, a kortárs ékszer központjába, ahol számos galériában és különböző alkalmi helyszíneken izgalmas kiállításokon találkozhat a világ minden pontjáról érkező ékszertervezőkkel, köztük a magyar csapattal is.

La femme La femme cikke 2013. február
címkék:
Design | Divat | Ékszer
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.