"Nyitott kapukkal várják a látogatókat az ünnepi hosszú hétvégén a legszebb műemléképületekben."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Belül naposabb: kastélytúra

Nyitott kapukkal várják a látogatókat az ünnepi hosszú hétvégén a legszebb műemléképületekben.

A műemlékegyüttesek közül kinyit a füzérradványi Károlyi-kastély, a fertődi Esterházy-kastély, a nádasdladányi Nádasdy-kastély, Oroszlány-Majkpusztán a kamalduli remeteség, Ozorán a Pipo-várkastély (fotónkon), a péceli Ráday-kastély, Pécsen Jakováli Hasszán pasa dzsámija, Sümegen a püspöki palota, valamint a siroki barlangvár és a tájház is várja a látogatókat.

 

 

Előzetes bejelentkezés esetén megtekinthető Szegváron az egykori vármegyeháza, illetve Vértesszentkereszten, a bencés apátság romjai között félóránként csoportos vezetés indul.

Húsvétkor megnyílik a dégi Festetics-kastély, valamint Lovasberényben a Cziráky-kastély, áprilistól pedig látogatható lesz Tatán az Esterházy-kastély és a fáji Fáy-kastély is.

 

A húsvét jegyében március 31-én a füzérradványi Károlyi-kastélyba várják a családokat, Fertőd-Eszterházán 15 órától Húsvét a kastélyban címmel szerveznek programot, a siroki várban szintén délután háromtól várják a látogatókat ünnepi programokkal.

 

A nyitva tartásról, a jegyárakról részletes információ a helyszínen, illetve a Forster-központ átmeneti honlapján (www.koh.hu, illetve www.muemlekek.hu/index.php) lehet tájékozódni. (MTI)

 

Fotó: Nemzetimuemlek.hu

La femme La femme cikke 2013. március
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.