"A két évvel ezelőtti, nagy sikerű Liszt Évadhoz hasonló rendezvénysorozat várja 2013-ban az érdeklődőket az olasz és a magyar városokban."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Csere: olasz-magyar

A két évvel ezelőtti, nagy sikerű Liszt Évadhoz hasonló rendezvénysorozat várja 2013-ban az érdeklődőket az olasz és a magyar városokban.

A Magyar-Olasz Kulturális Évad kulturális produkciók cseréjén alapul, melynek lényege, hogy míg Magyarországon olasz előadások, kulturális programok és a különböző tradíciók bemutatását felölelő programok kerülnek megrendezésre, addig Olaszország számtalan városában Magyarország népviselete, művészete és kulturális identitása ismerhető meg. A kultúra modern világa is színteret kap a rendezvénysorozatban, hiszen kortárs balett, szecessziós iparművészet, modern olasz építészeti remekek megismerésére is lehetőség nyílik.

 

 

Koncertek, kiállítások, színházi és táncelőadások, összesen mintegy 100-100 program várja a közönséget hat magyar és nyolc olasz városban a 2013-as magyar-olasz kulturális évad keretében

 

A kulturális hídépítés a két nemzet között egyúttal méltó emléket állít a 200 évvel ezelőtt született, az ingatag asszony kategóriáját meghonosító Giuseppe Verdinek, valamint, a színes programválasztékkal különböző érdeklődéssel bíró rétegeket szólít meg. Velencében magyar és olasz színészek közreműködésével két nyelven láthat a közönség előadást, ami várhatóan művészettörténeti kuriózum lesz.

 

A programokról bővebb információ található ezen az oldalon!

La femme La femme cikke 2013. április
címkék:
Művészet | Olaszország
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.