"A Nemzeti Múzeum főigazgatója, Csorba László szerint a Múzeumok Majálisán a tudomány dallamai csendülnek fel."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Ahol a tudomány muzsikál

A Nemzeti Múzeum főigazgatója, Csorba László szerint a Múzeumok Majálisán a tudomány dallamai csendülnek fel.

Hétvégén, 2013. május 11-12-én tizennyolcadik alkalommal rendezi meg a Magyar Nemzeti Múzeum a Múzeumok Majálisát. Idén nagykorú lett, megújult a külleme, kiszínesedett, bővültek a programjai, és szélesebbre tárja a világot a látogatóinak. Közel 100 múzeum mutatkozik be a Múzeumkertben. Fellép a Jamie Winchester zenekar, az Akkezdet Phiai és a Szekeres & Barbaró Wurlitzer Band. Hagyományosan ezen a hétvégén adják át a múzeumi szakma rangos elismeréseit, „Az Év Múzeuma” és „Az Év Kiállítása”-díjakat is.

 

 

A kétnapos, ingyenes rendezvény megújult külsővel, kibővült tartalommal, a múzeumok közös vállalásaiból összeadódó programokkal várja látogatóit. A majális kiemelt zenei eseménye a színpadon fellépő Jamie Winchester zenekar, az Akkezdet Phiai, a Szekeres & Barbaró Wurlitzer Band és a Budapesti Történeti Múzeum szervezésében az Üllői Úti Fuck és az Ági és a fiúk.

 

A közel 100 múzeum kínálata bőséges, csak néhány közülük: a múzeumok régészei egy ásatási területet nyitnak, ahol megmutatják a szakma rejtelmeit a terepen, és megtudhatják, hogy mi történik a leletekkel a feltárás befejezése után. Láthatnak 19. századi kard- és pisztolypárbajt, megismerkedhetnek az Iparművészeti Múzeum épületrekonstrukciós tervével, aktív részesei lehetnek Tyson rap-showjának, fejleszthetik tudásukat a Kocsmakvízben, megnézhetik a Sportmúzeum birkózó-bemutatóját, amit a magyar utánpótlás-válogatott közreműködésével szerveznek. Betekintést nyerhetnek egy színpadi próbába, az Országos Színháztörténeti Múzeum Szerezzen Ön is 5 perc alatt színészdiplomát! című előadásán. A Természettudományi Múzeum óriásmamutot épít a két nap alatt, számos múzeum sátránál próbálhatják ki kézügyességüket és kreativitásukat.

 

Idén a Múzeumok Majálisa másképp jelenik meg a Múzeumkertben; megújult az arculat, megújult az installáció. A színpadon és a Magyar Nemzeti Múzeum Pollack-termében hangsúlyosabb szerepet kap a szakma, a meglepő szakmai műhelytitkok. Más kiállítási terekben tudományos, ismeretterjesztő programokat, különleges tárlatvezetéseket, komolyzenei hangversenyeket élvezhetnek. A Kupolateremben beléphetnek egy 6 X 6,5 alapterületű, 3,5 méter magas, felfújható Mobil Planetáriumba.

 

A Majálissal kapcsolatos információkról folyamatosan tájékozódhat a www.facebook.com/nemzetimuzeum oldalon illetve a rendezvény oldalán.

La femme La femme cikke 2013. május
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.