"Fergeteges színházi premierre számíthatunk a mozifilm 60. évfordulóján."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

60 éves a Római vakáció

Fergeteges színházi premierre számíthatunk a mozifilm 60. évfordulóján.

A Római vakáció című amerikai-olasz filmet 1953-ban mutatták be, William Wyler rendezésében, Audrey Hepburn és Gregory Peck főszereplésével. Hatvan évvel a mozi után ezúttal színpadon látható a közismert szerelmi történet: a színházi változatot az Orlai Produkciós Iroda mutatja be a Szentendrei Teátrummal közösen a szentendrei városháza udvarán, július 26-án.

 

 

A romantikus történet egy hercegnő római kalandjait meséli el. Anna protokolleseményre érkezik az olasz fővárosba, ahol belefárad a sok teendőbe. Az orvos nyugtatót ad neki, ám a hercegnő nem piheni ki a fáradalmakat, hanem az első adandó alkalommal megszökik és beleveti magát a római forgatagba. Egy amerikai újságíró veszi oltalmába a lányt, noha a férfinek fogalma sincs, ki ő. Csak másnap tudja meg, ki töltötte nála az éjszakát. Az újságíró exkluzív sztorit ígér főnökének, és az inkognitóban várostúrázó hercegnőnek megmutatja egész Rómát.

 

 Az első filmes főszerepét játszó Audrey Hepburn alakításáért elnyerte az Oscar-, a Golden Globe-, a BAFTA-díjat és a New York-i filmkritikusok elismerését, a forgatókönyv az Oscar-díj mellett a Writers Guild of America díját is megkapta. A teljes egészében Rómában forgatott film világsiker lett. Ebből készített színpadi adaptációt Paul Blake, aki közismert Cole Porter-slágerekkel dúsította az alapművet.

 

A darab magyarországi ősbemutatóját Pelsőczy Réka rendezi, a hercegnő szerepében Tenki Réka látható, az amerikai újságírót Fekete Ernő alakítja. A további szerepeket Hernádi Judit, Cseh Judit, Szikszai Rémusz, Márton András és Nagy Dániel Viktor alakítják. A premier a Szentendrei Nyár programsorozat keretében látható, július 26-án, pénteken. Az előadás ősztől a Belvárosi Színház repertoárján szerepel.

La femme La femme cikke 2013. május
címkék:
Film | Színház
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.