"A Design Hét Budapest fesztivál idén tizedik évébe lép; a jubileumi eseménysor októberben is tart."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Legendás formatervezők Pesten

A Design Hét Budapest fesztivál idén tizedik évébe lép; a jubileumi eseménysor októberben is tart.

2013-ban a fesztivál a kortárs design határátlépéseivel foglalkozik, vagyis azokkal a közös halmazokkal, melyeket a design alkot az építészettel, képzőművészettel, kézművességgel vagy éppen a digitális technológiákkal. Ehhez a tematikához kapcsolódik a Metszéspontok X Crossovers címmel a Design Terminálban megvalósuló nemzetközi nyitókiállítás. A számos országból válogatott, több mint hatvan munka mögötti tervezői csúcsteljesítmények alapja a designerek saját működési területét kiterjesztő kíváncsiság. Egyedi tárgyak, kísérleti projektek és díjnyertes munkák mutatnak rá a tudományos kutatások, a biotechnológia, a digitális hátterű gyártási folyamatok, illetve a megújuló hagyományok, a kézművesség és a történetmesélés kölcsönhatásaira az emberi környezet alakításában.

 

 

 

Alessandro Mendini fotelje az Iparművészeti Múzeumban

 

Az idei az első év, hogy a Design Hét vidéken folytatódik: a budapesti nyitókiállításhoz Debrecenben is kapcsolódik egy külön válogatás. A debreceni MODEM-ben október 11-től várja a látogatókat a Természetrajzok – Metszéspontok X Crossovers című kiállítás, mely a test, a természet, az élet határait járja körül. Akár az élelmiszerek jövőjéről, akár az orvostudomány eszközeiről, akár ökológiai rendszerekről van szó, a biotechnológiai fejlesztések és a kutatólaboratóriumok mellett megkerülhetetlen szerepe van a tervezőknek az eredmények kialakításában és kommunikációjában is. Ez elmossa a természeti és tervezett világ közötti határokat és a design számára is új, a formaadáson messze túlmutató feladatokat teremt.

 

La femme La femme cikke 2013. október
címkék:
Design | Divat | Művészet
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.