"Tapasztalatok, sikerek és tanulságok az „50 tehetséges magyar fiatal” program első évadából."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Kérdések és válaszok

Tapasztalatok, sikerek és tanulságok az „50 tehetséges magyar fiatal” program első évadából.

Az „50 tehetséges magyar fiatal” program azt tűzte célul maga elé, hogy a hasonló kezdeményezéseken túlmutató felelősségvállalással a tehetségek elismerésének rangos, mértékadó platformjává váljon. Akik eddig részt vettek benne, visszaigazolták ezt a törekvést. A La femme pedig folytatni akarja, amit elkezdett.

 

Lám István középiskola végéig több kimagasló eredményt ért el országos és nemzetközi versenyeken a matematika, az informatika és a közgazdaságtan területén. István a tipikus, harcos, tudatos vállalkozó, egy óriási számítástechnikai projekt kitalálója, vezetője, fejlesztője. Ő a mentorprogram egyik legnagyobb eredményének azt tartja, hogy módjában állt megismerni a mentorát, Ránky Katalint, az üzletasszonyt. Mert éppen találkozásukkor állt hatalmas vállalatfejlesztési kérdések előtt, amikre feleleteket várt valakitől.

 

 

Dr. Ránky Katalin üzletasszony, a L’Oréal magyarországi leányvállalatának alapítója például számára ismerős területre kalauzolhatta pártfogoltját: egy világcég születésénél bábáskodhatott. Ebben az sem jelentett akadályt, hogy a mentor cseppet sem szakértő a számítástechnika „elosztott fájlrendszerek kriptográfiai jogosultságkezelése” nevezetű szakterületén. Ehhez ugyanis éppen eléggé ért Lám István; mondjuk világszínvonalon. Találkozásukkor emiatt is állt hatalmas vállalatfejlesztési kérdések előtt, amikre viszont feleleteket várt valakitől. István számítástechnikai cége és annak fejlesztése éppen olyan szakaszban volt abban a pillanatban, aminek eredményeként a vállalkozásuk ugrásszerűen óriásira nőtt. Például megtriplázták a foglalkoztatottak létszámát, megrendelőik és megbízóik létszáma szinte egyik hónapról a másikra a sokszorosára emelkedett, mindennek eredményeként István azon dolgozott folyamatosan, hogy külföldi irodákat alapítson, oda embereket találjon, azokat beindítsa.

TEHETSÉG
„…van a telefonkönyvemben egy név egy telefonszámmal, amit teljes bizalommal felhívhatok.”

 

Ránky Katalintól megkapta a válaszokat, kapcsolatuk lényege éppen az, hogy amikor üzletfejlesztési kérdésekben tanácsra van szüksége, akkor megtalálja őt. „A kapcsolatunk legfontosabb eredménye, hogy van a telefonkönyvemben egy név egy telefonszámmal, amit teljes bizalommal felhívhatok” – mondta Lám István. A korábbi diákcsapatból kinőtt cégnek ma már 150 országból vannak megbízói, megrendelői, hatalmas ugrás előtt áll a vállalkozásuk, amelyet Lám Istvánnak kell irányítania. Telefonkönyvéből a mentorprogram végeztével sem kellett kitörölnie azt a telefonszámot, amelyet előkaphat, ha üzletfejlesztési tanácsokra van szüksége: „Elmondhatom, Katalin tanácsai ma már olyan üzleti értékkel bírnak, hogy egyúttal titkosak is, a cégünk üzleti titkaivá váltak, nem árulhatok el róluk többet. De azért ez jelzi az értéküket is!”

La femme La femme cikke 2014. október
címkék:
Karrier | Tehetség
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.